In het huis van een 65-jarige man uit Iowa (VS) zijn honderden ernstig verwaarloosde katten aangetroffen. Van de bijna 300 katten in het huis waren er zo’n 200 al overleden. Het huis bleek totaal vervuild en de stank was zo erg dat nog levende dieren zich verdrongen voor kiertjes bij ramen om wat frisse lucht binnen te krijgen. De eigenaar is aangehouden, de nog levende dieren gered.

Iowa
Pasgeboren kitten gered uit het huis | Foto: ARL Iowa

Dierenopvangcentrum Animal Rescue League of Iowa (ARL) meldde vanochtend vroeg dat ze in totaal 127 katten levend uit het gebouw hebben gehaald. De rest van de dieren was al overleden. De nog levende dieren waren veelal ernstig vermagerd en uitgedroogd, ziek en zaten vol vlooien.

Iowa
Er lag een decimeters dikke laag uitwerpselen | Foto: ARL Iowa

Op de vloer lag een decimeters dikke laag uitwerpselen en de hulpverleners van ARL hadden moeite om het gebouw binnen te gaan vanwege de ‘muur van stank’ waartegen ze aanliepen. Zonder ademhalingsbescherming kon men het huis niet betreden en ook niet langer dan 30 minuten binnenblijven.

Een van de opgevangen poezen bleek zwanger en heeft inmiddels het leven geschonken aan 3 kittens.

https://www.facebook.com/ARLIowa/photos/a.160379877353/10157296255622354/


Obsessief verzamelen

Wat de 65-jarige man heeft bewogen kan alleen maar uitgelegd worden als ‘hoarding’, oftewel het obsessief verzamelen en bewaren van zaken, in dit geval katten. ARL schrijft in een bericht op Facebook dat ze regelmatig tientallen katten redden die bij hoarders vandaan komen, maar bijna de nu aangetroffen hoeveelheid is ook voor de organisatie een ongekende situatie. Er werden koelkasten vol dode katten aangetroffen, anderen lagen in doeken of dekens gewikkeld te vergaan.

https://www.facebook.com/ARLIowa/posts/10157297152787354


Hulp nodig

Animal Rescue League heeft dus plotseling 127 katten erbij en is via Facebook (zie bovenstaande en onderstaande post) naarstig op zoek naar sponsoring in de vorm van kattenvoer, extra kattenbakken en kattenbakgrit. Ook financiële steun wordt zeer op prijs gesteld. En natuurlijk hopen ze dat er veel mensen bereid zijn om de katten te adopteren. Op de website van ARL zijn contactgegevens te vinden voor iedereen die iets wil doen om de geredde katten te helpen.

https://www.facebook.com/ARLIowa/photos/a.160379877353/10157294280497354/


Bronnen:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel