Hondenvlees is een delicatesse in Vietnam. Jaarlijks worden er zo’n 200.000 levende honden gesmokkeld vanuit het noordoosten van Thailand om uiteindelijk te worden geslacht en geconsumeerd in Vietnam.

Honden - Vietnam
Honden – Vietnam | Foto: Chasing Donguri via Compfight cc

De dieren, zowel zwerfhonden als weggenomen huisdieren, worden onder erbarmelijke omstandigheden vervoerd, opeengepakt in kleine draadkooien. Mochten ze de dagenlange reis hebben overleefd, staat hen de volgende gruwelijkheden te wachten.

Vietnamezen geloven dat de hormonen die vrijkomen bij stress en angst het vlees beter doet smaken. Het lijden van de honden bedoeld voor consumptie wordt dan ook gemaximaliseerd en de dieren moeten toezien hoe soortgenoten worden doodgeknuppeld, de strot wordt doorgesneden of zelfs levend worden gevild, alvorens ze zelf aan de beurt zijn. Ongekend wrede kwellingen om de stress zo hoog mogelijk te laten zijn.

John Dalley van de Soi Dog Foundation in Phuket, Thailand denkt dat zo’n 98% van de honden die op de Vietnamese markt terechtkomen gedomesticeerde dieren zijn. Sommige honden dragen dan ook een halsband, wat er op wijst dat het een huisdier betreft.

Hieronder een kort item gemaakt door CNN. Let op: Schokkende beelden.

Bron: Trouw.nl ©PiepVandaag.nl