De politie in Rotterdam heeft afgelopen nacht drie honden doodgeschoten, na een melding dat een vrouw in haar huis aan het gillen was. Volgens de politie en hulpverleners hebben de honden de vrouw aangevallen en waren de dieren niet te kalmeren, wat leidde tot de beslissing om ze dood te schieten.

honden doodgeschoten
De honden waren niet te kalmeren, wat leidde tot de beslissing om ze dood te schieten | Foto (illustratief): publiek domein

Om kwart voor twee hoorden omstanders het gegil van de vrouw en belden met alarmnummer 112. Agenten troffen drie honden aan die niet te kalmeren waren, waardoor het voor hulpverleners onmogelijk was om de gewonde vrouw te helpen. Ook getrainde hondenbegeleiders van de politie konden de dieren niet tot bedaren krijgen. Daarop viel het besluit en werden de honden door de politie doodgeschoten.

De vrouw is met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Of de drie doodgeschoten honden van haar waren is niet bekend, evenals de reden waarom de vrouw door de dieren is aangevallen.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel