Dankzij een oplettende getuige heeft de politie zondagavond een man kunnen oppakken nadat hij zijn hond mishandeld had. De hond werd door zijn baasje geschopt en geslagen en dit is door de getuige gefilmd.

hond mishandeld
De hond werd door zijn baasje geschopt en geslagen | Foto (illustratief): publiek domein

De getuige die net als de dader rondliep in het duingebied bij Zandvoort twijfelde geen moment toen hij zag dat de eigenaar zijn hond mishandelde en belde de politie. Die vroeg de beller om de daad te filmen, om goed in te kunnen schatten op welke wijze de hond mishandeld werd.

Bewijs
Eenmaal ter plaatse zagen de agenten op de beelden dat de honden meerdere keren werd geschopt en geslagen. Op hetzelfde moment kwam de eigenaar met zijn hond uit het duingebied lopen. De man is aangehouden op verdenking van dierenmishandeling.

De hond is in beslag genomen en overgebracht naar een adres waar hij veilig is. Door justitie zal worden besloten wat er met het dier gaat gebeuren.

Bron: Politie Bloemendaal, Heemstede & Zandvoort/Facebook ©AnimalsToday.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.