Achter de traditie van het eten van hondenvlees schuilt onnoemelijk veel dierenleed. Onlangs dook er een zeer schokkende video op van een hond die levend wordt gekookt. Het gruwelijke tafereel vindt plaats in China, waar het eten van honden als ‘traditie’ wordt beschouwd.

levend gekookt
Hond levend gekookt voor zijn vlees | Foto: screenshot video Yousign.org/Facebook

In de korte video, die maar 10 seconden duurt, is te zien hoe een oudere man een hond levend kookt in een grote pan. Het dier huilt en piept van de ondraaglijke pijn door het kokende water. De hond probeert te ontsnappen, maar de man duwt hem terug met een stok.

Yulin
Het eten van honden- en kattenvlees is normaal in China maar gaat gepaard met veel dierenleed. Ieder jaar worden er meer dan 3 miljoen honden geslacht voor consumptie. Dit gebeurt onder vreselijke omstandigheden, en vaak gaat het ook om gestolen huisdieren die van straat worden geplukt. In China vindt ook ieder jaar het grootste hondenvleesfestival plaats: Yulin. Op het Yulin festival wordt de zonnewende, het begin van de zomer, gevierd met een groot ‘vleesfeest’. Tijdens dit festival worden in een paar dagen tijd zo’n 15.000 honden gegeten.

Celstraf 
In 2014 werd er door vele demonstranten geprotesteerd tegen de massale afslachting van honden en katten voor menselijke consumptie. De Chinese overheid besloot het fenomeen een halt toe te roepen door het Dog Meat Festival te verbieden. Een celstraf van 15 dagen kan worden opgelegd voor het eten van hondenvlees. Maar dat weerhoudt louche slagers en vleeshandelaren er niet van om hun praktijken illegaal voort te zetten.

Indien gewenst is de zeer schokkende video hieronder te bekijken:

Boiled alive and cooked for their meat! MILLIONS of dogs go through this each year in China! Take Action Now: http://www.yousignanimals.org/Boiled-alive-and-cooked-for-their-meat-MILLIONS-of-dogs-go-through-this-each-year-in-China-1-t-5643

Geplaatst door Yousign.org op zaterdag 16 januari 2016


Bron
©PiepVandaag.nl