Hoe gaat het nu met kalfje Sinaii? (video)

Het blinde kalfje Sinaii werd vorig jaar april gered van de slacht. Een groep bezorgde dierenvrienden uit het zuiden van het land wilde het kalfje vrijkopen, omdat ze anders naar de opfok zou worden gebracht om na een paar maanden geslacht te worden. Met hulp van onder meer Stop Dierenleed Nederland, Norma’s Universum en Animals Today is het gelukt het kalfje een zorgeloze toekomst te bezorgen. Zo hoopte iedereen. Maar hoe gaat het nu met Sinaii?

Sinaii

Kalfje Helen | ©AnimalsToday.nl

Helen, de aanvankelijke naam van het kalf, is een van de 900.000 vleeskalfjes die in ons land leven. De dieren worden vetgemest in een opfokbedrijf, om uiteindelijk te worden geslacht voor de vleesconsumptie.

Karen Soeters ging op bezoek bij Norma Miedema en schrok hoe ze het kalfje aantrof. Bekijk de reportage van haar bezoek hier:

Wij zijn in ieder geval heel dankbaar dat Sinaii bij Norma’s Universum mag wonen. De dierenartskosten zijn echter hoog. Mocht je willen helpen dat kan door een donatie over te maken naar Norma’s Universum (anbi), bankrekening IBAN NL87INGB0005008601 onder vermelding van Sinaii. Ieder bedrag is welkom en wordt in zijn geheel besteed aan de opvang en verzorging van Sinaii.

Bekijk hieronder de reportage die PiepVandaag vorig jaar maakte over dit bijzondere kalfje. Camerawerk en montage door Gerrit Gerlofsma:

©AnimalsToday.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Veterinair gezien heeft Norma denk ik de klassieke fout gemaakt om het dier veel te rijk te voeren( te veel melk ), daardoor neemt het dier te weinig ruwvoer op en ontwikkeld de botstructuur niet goed, vandaar de afwijkende gang van het dier, een andere mogelijkheid is dat het dier helaas gewoon een afwijking heeft( het is niet voor niets blind geboren)
  Om nou de schuld te geven aan de fokkerij ( Belgisch Blauw) in pertinente onzin, BB koeien worden moeiteloos oud, zonder “raar “te lopen als ze ruim 1 jaar oud zijn.

  • kengai zegt:

   Nee dit komt gewoon door genetisch geklooi in de veehouderij.

   • Nee hoor, op geen enkele wijze.
    Je kan idd de vraag stellen of je dit soort extreem bevleesde dieren moet fokken, maar die beslissing is al een eeuw geleden genomen, veranderen we niets meer aan.
    Los daar van, hoe is het mogelijk dat ALLE normale BB dieren wel gezond oud kunnen worden en net dit kalf niet ?
    Geef daar nou eens een eerlijk antwoord op.

 2. Na dit gezien te hebben, is het toch misdadig tenopzichte van die dieren om vlees te eten. Er zijn zoveel alternatieve. Help mee om deze dieren het leed te besparen. Veel druppels maken ook een plas.

  • Absoluut misdadig Riet!! De boer, zijn personeel en wij consumenten als we na het zien van zoveel leed nog steeds besluiten onze kop in het zand te steken, de boel bagataliseren en allerlei excuses blijven verzinnen om de waarheid niet te hoeven zien…

 3. Stuur deze reportage a.u.b. naar RTL Editie nl o.i.d..
  Dat moet toch menig mens aan het denken zetten.

  Aandoenlijk en gelukkig dat er ook nog mogelijkheden zijn als Norma’s Universum en tegelijkertijd
  jammer dat het nog steeds nodig blijkt te zijn.
  Een knuffel