Het blinde kalfje Sinaii werd vorig jaar april gered van de slacht. Een groep bezorgde dierenvrienden uit het zuiden van het land wilde het kalfje vrijkopen, omdat ze anders naar de opfok zou worden gebracht om na een paar maanden geslacht te worden. Met hulp van onder meer Stop Dierenleed Nederland, Norma’s Universum en Animals Today is het gelukt het kalfje een zorgeloze toekomst te bezorgen. Zo hoopte iedereen. Maar hoe gaat het nu met Sinaii?

Sinaii
Kalfje Helen | ©AnimalsToday.nl

Helen, de aanvankelijke naam van het kalf, is een van de 900.000 vleeskalfjes die in ons land leven. De dieren worden vetgemest in een opfokbedrijf, om uiteindelijk te worden geslacht voor de vleesconsumptie.

Karen Soeters ging op bezoek bij Norma Miedema en schrok hoe ze het kalfje aantrof. Bekijk de reportage van haar bezoek hier:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Wij zijn in ieder geval heel dankbaar dat Sinaii bij Norma’s Universum mag wonen. De dierenartskosten zijn echter hoog. Mocht je willen helpen dat kan door een donatie over te maken naar Norma’s Universum (anbi), bankrekening IBAN NL87INGB0005008601 onder vermelding van Sinaii. Ieder bedrag is welkom en wordt in zijn geheel besteed aan de opvang en verzorging van Sinaii.

Bekijk hieronder de reportage die PiepVandaag vorig jaar maakte over dit bijzondere kalfje. Camerawerk en montage door Gerrit Gerlofsma:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

©AnimalsToday.nl