Toen Hillary Rosen van hondenreddingsorganisatie A Purposeful Rescue onlangs hoorde over een rondzwervende Duitse herder met brandwonden op zijn snuit, ging ze gelijk naar hem op zoek. De hond bleek er slecht aan toe te zijn. Wonderbaarlijk genoeg gedroeg het gewonde dier zich heel vriendelijk en vol vertrouwen, en bleef maar kwispelen.

verbrand
Foto: A Purposeful Rescue

Wreedheid jegens dieren vervult ons steeds weer met afgrijzen. Wat is het desondanks hartverwarmend om te zien hoe dierenvrienden met man en macht hun best doen om een mishandeld dier te genezen. Extra bijzonder is het dat sommige van deze dieren, ondanks hun gruwelijke ervaringen, hun vertrouwen in mensen niet zijn verloren.

Wat Duitse herder Catcher is overkomen lijkt wel een horrorfilm. Of iemand hem per ongeluk of doelbewust heeft verbrand en waarmee is niet duidelijk. Wel dat hij zeer veel pijn leed toen hij aangetroffen werd in Los Angeles. Volgens een van de hulpverleners die Catcher direct naar de dierenarts bracht, rook het in de auto naar verbrand vlees. Desondanks was het dier vanaf het moment dat hij door medewerkers van A Purposeful Rescue werd meegenomen onvoorstelbaar vrolijk.

verbrand
Foto: A Purposeful Rescue

Catchers huid zag er vreselijk uit en de medewerkers vroegen zich ook af of zijn ogen beschadigd waren. Gelukkig bleek hij nog wel te kunnen zien, ondanks een gebarsten zweer in zijn rechteroog. Hieraan is hij geopereerd. Met medicatie, liefde en zijn eigen positieve instelling herstelt Catcher verrassend goed, zodat hij binnenkort geadopteerd kan worden. We wensen hem nog een lang en gelukkig leven toe!

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde