Sommige dierenverhalen gaan over uitersten. Het zijn net sprookjes: je hebt de heks, de slechterik, en de prins(es), de held. In dit verhaal is de slechterik een dierenbeul die een jonge zwarte labrador in Houston, Texas, in brand stak. De helden zijn de geweldige dierenartsen- en hulpverleners die al hun beschikbare middelen inzetten om dit horrorverhaal als een sprookje te laten eindigen.

Pier - in brand gestoken
Foto via Facebook

Ernstige brandwonden

Eind februari vond een medewerker van the Bureau of Animal Regulation of Care (BARC) de zwaargewonde hond op straat. Het arme dier had tweede- en derdegraadsbrandwonden over 45% van zijn lijf en liep hier mogelijk al een week mee rond. BARC nam direct contact op met reddingsorganisatie Scout’s Honor, die ervoor zorgde dat de hond snel naar de brandwondenafdeling van het Texas A&M dierenziekenhuis werd gebracht.

Vrolijk ondanks alles

Dankzij de snelle hulp herstelt Pier, zoals de labrador nu heet, gelukkig boven verwachting. (Pier is genoemd naar een Nederlandse kapitein). Ondanks de pijn die hij heeft en het feit dat iemand hem in brand heeft gestoken, is Pier heel opgewekt en dol op zijn verzorgers. Hij heeft een eigen Facebook-pagina waarop belangstellenden zijn genezing kunnen volgen.  De kosten om Pier op te lappen zijn fors, dus Scout’s Honor hoopt via deze weg ook donaties te krijgen.

Nog lang en gelukkig

Het verhaal van Pier heeft velen geraakt. Als hij hersteld is, kan hij kiezen uit meerdere baasjes die de rest van zijn leven voor hem willen zorgen. Hoewel hij altijd een T-shirt en zonnebrandcrème nodig zal hebben, is de verwachting dat Pier verder een normaal leven kan leiden.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde