Een felle brand heeft woensdagmiddag mogelijk het leven gekost van meerdere zwerfkatten, die zich ophielden in een kattencaravan op het beveiligde haventerrein Vlissingen-Oost. De dieren konden daar slapen en eten en waren allemaal gechipt en indien nodig gecastreerd. Volgens Stichting Scheldekat is de brand het werk van een kattenhater. Wij vragen je dringend om de zwerfkatten in Vlissingen te helpen met een donatie voor nieuwe onderkomens.

Help Stichting Scheldekat na brandstichting kattencaravan
De restanten van de afgebrande kattencaravan | Foto: via Stichting Scheldekat/Facebook

Bij de kattencaravan van Stichting Scheldekat waren al eerder vernielingen aangericht, wat het vermoeden sterkt dat het om een of meerdere kattenhaters gaat, zo meldt de stichting op Facebook. Beveiligingsbeelden op het haventerrein zullen uitkomst moeten gaan bieden over de dader(s).

In het gebied zijn al zo’n 700 zwerfkatten gechipt en gecastreerd, zodat de populatie zich niet verder kan uitbreiden. Om en nabij de twintig katten maakten gebruik van de caravan, maar door de heftigheid van de brand is niet na te gaan of er daadwerkelijk dieren zijn omgekomen, al zijn er bij de stichting sterke vermoedens dat dit het geval is aan de hand van bepaalde sporen.

Help Stichting Scheldekat na brandstichting kattencaravan

Deze laffe daad roept om gerechtigheid dus hier volgen twee oproepen. Weet je meer over de brandstichter(s), hou die kennis dan niet voor je maar meld je informatie bij de politie via telefoonnummer 0900-8844, of neem contact op met de dierenpolitie via 144. Wil je anoniem blijven, bel dan met M via nummer 0800-7000. De kunt desgewenst ook contact opnemen met de redactie van AnimalsToday via redactie@animalstoday.nl.
.

Help Stichting Scheldekat na brandstichting kattencaravan

De tweede oproep betreft een vraag om hulp. Stichting Scheldekat laat het hoofd namelijk niet hangen:

“Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is en we zullen zo snel mogelijk nieuwe onderkomens voor de katjes plaatsen met camerabewaking!”

Om die nieuwe onderkomens te realiseren is een donatieactie op pootjes gezet. Het doel is om 7500 euro op te halen, waarvan inmiddels ruim 4000 euro binnen is. Gaat het lot van de zwerfkatten en dat van Stichting Scheldekat je aan het hart, schenk dan een bedrag via de speciale website. Namens de katten en Stichting Scheldekat hartelijk dank!
.

Geld inzamelen | Doneeractie.nl

.
Maak hieronder kennis met enkele opgevangen kittens bij Stichting Scheldekat (2020):
.

Geld inzamelen | Doneeractie.n.

Bronnen:

©AnimalsToday.nl BVR