De brandweer van Los Angeles, in de Amerikaanse staat Californië, heeft een hond gered uit de sterk gezwollen Califoria River. Hoewel het hondje na zijn angstige strijd in het water in shock was, zal het weer helemaal gezond worden.

helikopter
Still Sky News

Het water in de California River stond ontzettend hoog en er stond een zeer sterke stroming, door onweer en heftige stormen eerder die week. Nadat getuigen melding gemaakt hadden van een hond, die in de rivier spartelde en al ongeveer 1,5 km was meegesleept door het kolkende water, rukte de brandweer van Los Angeles direct uit met een helikopter. Een brandweerman liet zich aan een kabel uit de helikopter zakken om het diertje te redden.

De reddingsoperatie, die op film is vastgelegd, was succesvol. De brandweerman zwom naar de hond toe en samen werden zij vervolgens de kant op gehesen, waar de andere brandweerlieden klaarstonden om het rillende dier over te nemen.

Na de goede zorgen van het brandweerteam kwam het kleine bruine hondje langzaam weer op verhaal na zijn angstige avontuur. Helaas is de naam van de hond niet bekend, omdat hij niet gechipt was. Maar een ding is zeker, deze Labradorkruising van ongeveer zeven jaar oud, komt er weer helemaal bovenop.

Hulde voor de brandweer uit LA!

Klik hier om de video van de spectaculaire reddingsactie te zien.

Bron: Sky News ©PiepVandaag.nl Liesbeth de Vogel