PETA heeft kritiek geuit op de verkoop van een hondenknuffel gemaakt van konijnenbont door het luxe Engelse warenhuis Harrods. De knuffel in de vorm van een hond is afkomstig van fabrikant Caresse d’Orylag en kost maar liefst 1.400 pond.

Konijnenbont
Luxe warenhuis Harrods verkoopt knuffel van konijnenbont | Foto: Mark Philpott via Compfight cc

Caresse d’Orylag maakt knuffels van bont afkomstig van het Orylag konijn. Een heel zacht konijn dat familie is van de chinchilla. De Orylag konijnen worden speciaal voor hun vlees en bont gefokt en zijn meestal niet ouder dan 20 weken wanneer zij worden geslacht.

Een perswoordvoerder van PETA laat weten tegenover MailOnline:

“Het is afschuwelijk om jonge kinderen die dieren van nature zien als hun broertjes, zusjes en vriendjes de huid van een gevild dier te geven om mee te spelen. De harten van deze kinderen zouden breken als ze wisten dat de knuffels waarmee ze spelen ooit echte dieren waren met echte gevoelens die in kleine gaaskooien op bontfokkerijen zijn gehouden en zijn onthouden van frisse lucht, zonlicht en al dat andere wat van nature belangrijk voor ze is om vervolgens via elektrocutie te worden afgeslacht.”

“Als ouders hun kinderen niet de waarheid kunnen vertellen dan zouden ze er op zijn minst mee moeten stoppen om de kinderen voor te houden dat de knuffels niet afkomstig zijn van fokkerijen waar sprake is van extreem dierenleed. Geen enkele ouder met compassie zou zulke afschuwelijke knuffels in de buurt van hun kinderen laten komen.”

D’Orylag die nog geen commentaar heeft gegeven op de kritiek van PETA spreekt deze kritiek in ieder geval tegen door op haar website te vermelden dat de fabricage van de knuffels geheel in lijn zijn met de richtlijnen van de Sustainable Luxury Working Group en met die van de World Organisation for Animal Health.

Het fokken van bont is niet meer van deze tijd en kan ook zeker niet humaan worden genoemd. Een dier slachten om er een knuffeldier van te maken is dan ook met recht absurd te noemen.

Bron: DailyMail ©AnimalsToday Lianne Raat