De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA heeft gruwelijke filmopnamen gemaakt op een school voor stierenvechters in de buurt van Madrid. Op de beelden is te zien hoe jonge stieren door jongens van nog geen 14 jaar op een gruwelijke manier gemarteld en daarna gedood worden.

school voor stierenvechters
Jongen krijgt les in het doden van een stier | Foto: screenschot video PACMA/YouTube

De stierenvechters in opleiding mogen hun vaardigheden oefenen op kalfjes die zelfs jonger zijn dan 2 jaar. Eerst worden de dieren getreiterd en opgejaagd en mishandeld door de jongens. Onder luid gejuich van het publiek wordt vervolgens geprobeerd met een zwaard de dieren tussen de schouderbladen en in het hart te raken. Terwijl het bloed uit het verzwakte lichaam van het jonge dier stroomt maakt een volwassen het karwei af. Een dolk wordt in de nek van het dier gestoken zodat hij verlamd raakt en vervolgens wordt zijn wervelkolom doorgesneden.

Kinderen vanaf 9 jaar kunnen zich inschrijven bij de stierenvechtersschool Marcial Lalanda, vernoemd naar een ‘beroemde’ Spaanse stierenvechter. De school blijkt zelfs op gemeentegrond te staan en werd gefinancierd door de overheid. Het nieuwe linkse stadsbestuur heeft echter recent besloten dat het deze dierenmishandeling niet langer wil subsidiëren.

Bescherming
Op 28 oktober heeft ook het Europees Parlement zich tegen de subsidies voor stierenvechten uitgesproken. Tijdens een vergadering over de landbouwbegroting van 2016 werd een amendement aangenomen van Bas Eickhout van GroenLinks, waarin hij vraagt om subsidies niet te gebruiken voor het fokken van stieren die gebruikt worden voor stierengevechten. In de motivering haalt Eickhout de richtlijn voor de bescherming van landbouwhuisdieren aan, waarin staat dat dieren pijn, letsels, angst of andere vormen van lijden bespaard moeten worden.

Bekijk hieronder de video die PACMA maakte (schokkende beelden):

Bronnen: PACMA, HLN ©PiepVandaag.nl