Hoe meer je erover nadenkt, des te vreemder is het dat we honden en katten heel anders behandelen dan bijvoorbeeld koeien of varkens. Terwijl we kapitalen uitgeven aan speeltjes en mandjes voor onze huisdieren worden boerderijdieren enkel en alleen gezien als bron van inkomsten en voedsel, terwijl zij helemaal niet zoveel verschillen van onze kameraadjes thuis.

knuffelen
Knuffelen met een koe | Foto: screenshot video

Net als honden en katten kunnen varkens leren reageren op hun naam en ze zijn ook niet te beroerd om kunstjes aan te leren. En net als de meeste huisdieren zijn varkens dol op knuffelen en kennen ze emoties. Koeien kunnen een sterke band ontwikkelen met hun verzorgers en soortgenoten, en ze vertonen stressverschijnselen wanneer ze gescheiden worden van diegenen waaraan ze gehecht zijn. Allemaal eigenschappen die we zo waarderen in onze huisdieren, maar niet bij boerderijdieren.

Santuario Igualdad Interespecie
Misschien worden deze kwaliteiten wel genegeerd omdat het voor veel mensen anders onmogelijk zou zijn om nog een speklapje of hamburger door hun keel te krijgen. Daarin wil het Chileense dierenopvangcentrum Santuario Igualdad Interespecie verandering brengen. In dit opvangcentrum kunnen dieren van alle soorten en maten terecht en ze ontvangen, ongeacht de soort, allemaal evenveel liefde.

Volgens Santuario Igualdad Interespecie hebben alle dieren behoefte aan een vrij bestaan zonder leed, en verlangen ze ook allemaal naar een liefdevolle verzorging en aandacht. En die krijgen de dieren in het opvangcentrum. Groot, klein, dik of dun; samen met de verzorgers is het één grote knuffelbende. En zeg nou zelf, zou de wereld er niet een stuk mooier uitzien wanneer we alle dieren met evenveel respect en liefde zouden behandelen?

Bekijk hieronder hoe het ook kan, en klik hier voor nog veel meer van dit soort knuffelfilmpjes.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.