Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel als het gaat over dieren in China. CCTV News, een Chinese nieuwszender, berichtte over een dakloze man die zich heeft ontfermd over tientallen zwerfhonden.

dakloze
De dakloze Ma Yusheng en zijn honden | Foto: CCTV/Facebook

Hoewel Ma Yusheng geen huis heeft en leeft in een bouwval op een vuilnisbelt in de stad Jilin, in het noordoosten van China, staat zijn leven in het teken van de verzorging van een grote groep zwerfhonden. Meer dan 40 dieren heeft Ma op dit moment geadopteerd, terwijl hij geen werk en dus ook geen inkomen heeft.

Om de honden en zichzelf van voedsel te voorzien struint Ma de lokale restaurants en de vuilnisbelt af, op zoek naar etensresten. Volgens de berichtgeving heeft hij de afgelopen jaren al honderden honden geprobeerd te redden, maar omdat Ma de dieren geen warm onderkomen kan bieden hebben velen van hen het niet gered tijdens de kou van de winter.

Medelijden
Op de vraag waarom hij zich bekommert om de zwerfhonden is zijn antwoord simpel maar hartverwarmend, namelijk dat hij zich het lot van de dieren aantrekt en medelijden met ze heeft, omdat ze uiteindelijk niet echt verschillen van hemzelf.

Homeless man provides home for dozens of stray dogs Though being homeless himself, a man in northeast China’s Jilin…

Posted by CCTVNews on donderdag 29 oktober 2015

 

Jilin vs. Yulin
Dit bericht over onzelfzuchtige dierenliefde staat lijnrecht tegenover het afschuwelijke jaarlijks terugkerende Chinese Yulin festival, waar duizenden honden en katten op vreselijke wijze geslacht worden om opgegeten te worden. Vaak betreft het hier zwerfdieren, maar ook huisdieren worden daarbij van straat geroofd, zoals gebleken is door de vele honden en katten die bestemd zijn voor het Yulin festival die gewoon een halsband om hebben.

Het is te hopen dat Ma Yusheng en zijn honden na de aandacht van CCTV een betere toekomst staat te wachten.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel