Een krokodil van maar liefst 5,2 meter lang is dood gevonden in een rivier in de Australische staat Queensland. De autoriteiten vonden hem daar naar aanleiding van een tip. De krokodil, sinds dertig jaar de grootste krokodil van Australië, is doodgeschoten.

grootste krokodil van Australië
Foto: PETA

De reuzenkrokodil was volgens een expert zo’n tachtig tot honderd jaar oud. Het kadaver van het dier, dat mogelijk al enkele dagen in de rivier lag, is onderzocht door de politie. Tevens zal er nog een autopsie worden uitgevoerd.

Krokodillen zijn in Australië een beschermde diersoort en het is onder de Nature Conservation Act 1992 (Natuurbeschermingswet van 1992) verboden om ze te doden. De schutter riskeert een jarenlange celstraf en een fikse boete. De maximale boete voor het doden van een “iconische” krokodil, waarmee een krokodil van vijf meter of langer wordt bedoeld, is maar liefst $28.383,75 (ruim 19.000 euro).

Dierenwelzijnsorganisatie PETA heeft 5000 dollar (ruim 3300 euro) uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie en veroordeling van de dader.

Bron: PETA Austra19lia ©AnimalsToday