Labrador Frida is in korte tijd een ster geworden op de sociale media. Met haar speurwerk heeft zij in haar carrière in totaal 12 mensen levend onder het puin weten te lokaliseren en daarmee te redden. Nog eens 40 andere mensen zijn – helaas niet meer levend –  met behulp van haar neus onder de brokstukken die een aardbeving met zich meebrengt vandaan gehaald. Met dit aantal van in totaal 52 is dit volgens haar werkgever, de Mexicaanse marine, een heus record te noemen dat op naam staat van de 7-jarige Frida.

Labrador Frida
Foto: Twitter

Mexico is deze maand al vier keer getroffen door een zware aardbeving. Vorige week dinsdag vond er in Mexico City een beving plaatsing met een kracht van 7,1 waarbij meer dan 300 mensen om het leven kwamen. Met 14 collega reddingshonden is Frida aan het werk gegaan om de mensen onder het puin vandaan te halen. Frida zelf was voornamelijk actief in de buurt van een school, waar het de honden en reddingswerkers is gelukt om 11 kinderen te redden.

De inzet van Frida, met speciale bril en op maat gemaakte slofjes, is in de media niet onopgemerkt gebleven. Overal verschijnen foto’s en zelfs de president heeft via een aantal tweets zijn waardering voor Frida en haar collega’s uitgesproken.

Ook heeft iemand een tatoeage van Frida laten zetten.

Sinds twee jaar werkt Frida onder trainer Israel Arauz, hij laat weten:

“Het is een bron van trots om met Frida te werken. Ze is een hele speciale hond.”

Frida zal ongeveer nog een jaar werken. Verwacht wordt dat na die tijd haar reukvermogen dusdanig is afgenomen dat zij haar werk niet meer kan doen. Na die tijd mag ze van haar oude dag genieten bij Arauz thuis.

Bron: Reuters en Independent ©AnimalsToday.nl Lianne Raat