Het leven van varken Rita verliep zoals dat van miljoenen varkens, die geboren worden in de vee-industrie. Maar op weg naar het slachthuis nam ze haar kans waar: ze ontsnapte uit de vrachtwagen en sprong de vrijheid tegemoet.

zwanger varken
Rita en haar biggetjes | ©Animal Place

Na een kort leven in een Amerikaanse varkenshouderij, was varken Rita voorbestemd om te eindigen in het slachthuis. Hoewel het eindstation voor haar onbekend was, zag ze tijdens het vervoer een mogelijkheid om te ontsnappen en ging er vandoor. Automobilisten op snelweg 50 bij Sacramento in Californië zagen hoe het slimme varken een metalen hek opende en uit de vrachtwagen sprong. Gelukkig kwam ze terecht in het zachte gras naast de weg.

Rita werd naar het plaatselijke dierenasiel gebracht. Hier zou de eigenaar haar binnen een vastgestelde periode (in Californië gewoonlijk 6 dagen, red.) kunnen ophalen. Het ontsnapte varken had echter nog een verrassing in petto: in de dierenopvang beviel ze van 14 biggetjes. 5 stierven helaas kort na de geboorte.

Animal Place

Toen niemand Rita en haar 9 jongen kwam ophalen, namen de autoriteiten contact op met Animal Place, waar bijna de hele varkensfamilie terecht kon. Animal Place is een opvang in Grass Valley, Californië, waar geredde dieren permanent kunnen blijven, en is ruim 240 hectare groot. Ook voor Rita en 6 van haar biggetjes was hier een plekje beschikbaar, en 3 biggetjes zijn naar een andere opvang verhuisd: voor al deze dieren bestaat het leven voortaan uit rust, ruimte en plezier maken.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Rita ontsnapte een aantal jaren geleden: Animal Place bracht haar aandoenlijke verhaal onlangs weer onder de aandacht en ze verdient zeker een plekje in het #GNvdD van Animals Today. Neem vooral eens een kijkje op het YouTube-kanaal van Animal Valley, voor meer video’s die je dag helemaal goed maken.

Biggetje Mango

De ontsnapping van Rita doet denken aan biggetje Mango, die een half jaar geleden in Canada van een truck viel. Het diertje was op de weg gevallen en ernstig gewond. Mango werd geopereerd en herstelde goed. Wil je weten hoe het met hem gaat? Volg dan de Facebookpagina Saving baby Mango.

#GNvdD: Uit vrachtwagen gevallen varkentje gered door dierenartsen

Bron:

©Animals Today Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.