Het leven van straathonden en andere zwerfdieren is zwaar. Ze moeten vaak vechten om te overleven en als ze gewond raken betekent dat regelmatig het einde van hun leven. Gelukkig werd deze zwaargewonde straathond uit India op tijd gered, en daarna stak hij zijn dankbaarheid niet onder stoelen of banken.

straathond
De medewerkers van Animal Aid Unlimited gaven niet op.| Foto: screenshot video Facebook

De hond werd gevonden met een gapende snee in zijn poot, omdat hij waarschijnlijk in een metalen strik had vastgezeten. Toen de straathond werd opgevangen kon hij van de pijn niet meer lopen. Zijn achterpoten waren verlamd en de wond was ernstig ontstoken. Maar de medewerkers van Animal Aid Unlimited gaven de moed niet op.

Sterke wil
De wond werd verzorgd en toen het genezingsproces op gang kwam deden de hulpverleners er alles aan om hem weer op zijn pootjes te krijgen. Aanvankelijk werd gedacht dat het echt niet meer goed zou komen, en dat hij nooit meer zou kunnen lopen. Maar daarbij hielden ze geen rekening met de sterke wil van de hond.

Goed gevoel
Na veel oefenen ging het lopen steeds beter, en de hond kreeg zijn levensvreugde terug. En niet zo’n beetje ook, want wie de beelden bekijkt kan niet anders concluderen dan dat de hond zijn redders vreselijk dankbaar is. De blik die hij een van de medewerkers van Animal Aid Unlimited schenkt is vol van vertrouwen en liefde. En zo snijdt het mes bij het redden van een dier aan twee kanten: je geeft een dier dat het slecht getroffen heeft een nieuwe kans in het leven en dat voelt gewoon hartstikke goed!

Bekijk de beelden hieronder, en geniet mee van dit mooie succes:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel