Wie zelf 72 is werd geboren in het jaar dat ’s werelds oudst geringde zeevogel Wisdom uit het ei kroop. Ieder jaar keert deze wereldberoemde laysanalbatros terug naar Midway atol in de Stille Oceaan, om te proberen een ei uit te broeden. Ze had in haar leven al meerdere partners en sinds 2010 was dat Akeakamai. Maar hij keerde vorig jaar helaas niet terug naar Midway. Nu heeft ze een nieuwe vriend!

Wisdom en haar nieuwe vriend
Wisdom (l) danst met een nieuwe vriend | Foto: Vrienden van Midway Atoll National Wildlife Refuge/Facebook

Vrienden van Midway Atoll National Wildlife Refuge melden op Facebook dat Wisdom (ringnummer  Z333) ruim op tijd op het atol is aangekomen. En sinds 3 december heeft ze contact met een gevederde ‘jongelingh’. De twee zijn verwikkeld in een liefdesdans, die moet leiden tot een bevrucht ei.

Wisdom en haar nieuwe vriend
Ze hebben bekijks | Foto: Vrienden van Midway Atoll National Wildlife Refuge/Facebook

Wisdom heeft in haar leven al meer dan 40 kuikens grootgebracht. Laysanalbatrossen leggen hooguit een ei per jaar, maar lang niet ieder jaar lukt dat ook. Ze zijn tot de dood trouw aan hun partner. De vogels kennen het luchtruim boven de wereldzeeën. Vrijwel jaarrond volgen ze scholen vissen en andere voedselbronnen.

Wisdom en haar nieuwe vriend
Synchroon met haar nieuwe vriend | Foto: Vrienden van Midway Atoll National Wildlife Refuge/Facebook

In rumoerige tijden is het mooi wanneer breekbare dingen ijzersterk blijken. Laat daarom de schitterende liefdesdans van deze twee vogels leiden tot een prachtig ei.

Bron:

©AnimalsToday.nl BVR