Toen de Braziliaanse wielrenner Viitor Fonseca onlangs bezig was met een fietstocht passeerde hij onderweg een hulpeloos jong poesje. En hij kon het niet over zijn hart verkrijgen om het beestje aan haar lot over te laten.

wielrenner
Best spannend, zo’n fietstochtje | Foto: screenshot video Viitor Fonseca/Facebook

Viitor stopte en besloot het poesje mee te nemen, maar als wielrenner heb je weinig mogelijkheden om zo’n beestje makkelijk te vervoeren. Daarom ritste hij zijn shirt open en nam de kitten mee, veilig tegen zijn lichaam, als een kangoeroemoeder met een baby.

Geluk
Een filmpje op Facebook van het fietsende stel ging al snel viraal, en op de beelden is duidelijk te zien dat Viitor erg gelukkig is met zijn beslissing om het poesje te redden. Inmiddels heeft hij laten weten een thuis gevonden te hebben voor de kleine poes. En het wekt de indruk dat ook zij best onder de indruk was van de fietstocht. Het lijkt er in ieder geval op dat ze aanvoelt dat Viitor het goed met haar meent. Voor Viitor Fonseca is het een bijzondere ervaring geweest die hij nooit zal vergeten. Geluk zit in een klein poesje…

Bekijk hieronder hoe fietser en poes het samen goed hebben:

Bron: The Dodo ©AnimalsToday.nl Bart van Riel