Een vrouw heeft haar eigen leven in gevaar gebracht om 21 honden te redden van de verdrinkingsdood tijdens orkaan Harvey, de verwoestende orkaan die Amerika teisterde.

Orkaan Harvey
Betty en haar honden worden gered in de nasleep van orkaan Harvey | Foto: Betty Walter/Facebook

Betty Walter, een dierenliefhebber en pleegmoeder van meerdere honden, weigerde om 21 honden achter te laten toen orkaan Harvey haar huis in Houston overspoelde. Ze was op zolder met de honden toen een reddingsteam haar kwam redden. Het team weigerde de honden mee te nemen, dus besloot Betty met gevaar voor eigen leven om samen met haar honden achter te blijven.

Een hele roedel
Op het moment van de orkaan was Betty thuis met haar vier eigen honden, 11 reddingshonden en een hond van een vriend waar ze op paste. Toen de orkaan langs de buurt raasde, verscheen er een klein hondje bij haar aan de deur. Ook vroegen twee dakloze mensen Betty om hun honden in huis te nemen en nam ze de zorg van de twee buurhonden op zich. Een hele roedel bij elkaar, maar Betty’s hart brak bij de gedachte aan de honden die ze niet zou kunnen redden:

“Ik denk niet dat ik ooit het gehuil van de dieren in de buurt zal vergeten. Veel mensen hielden hun dieren buiten, dus die hadden geen schijn van kans. Ik heb geprobeerd er zoveel te redden als mogelijk, maar het water was te hoog. Toen de reddingsploegen arriveerden was hun eerste prioriteit het redden van mensen, niet dieren. Ik begreep dat wel, maar dat betekende niet dat ik mijn dieren in de steek zou laten.”

Gered met honden
Uiteindelijk bracht Betty een dag en nacht door op de zolder met de honden totdat er hulp kwam. Twee mannen kwamen met hun boot langs het huis van Betty. Ze zagen haar in nood en vertelden haar dat ze haar samen met alle honden zouden redden:

“Ik was wel bezorgd dat er teveel honden op de boot zouden zitten en de boot daardoor zou omkiepen, dus eerst wilde ik achterblijven en pas meegaan als de honden veilig waren. Maar de mannen verzekerden mij dat alle honden op de boot zouden passen. Dat wij daardoor naast de boot door het water moesten lopen maakte hen niets uit.”

Het was een vreselijke beproeving, maar Betty is dankbaar dat zij en de honden veilig zijn:

“We zijn veilig en droog. Als je ook iets wil doen om te helpen, doe dan een donatie aan Bay Area Pet Adoptions (BAPA). BAPA is het enige asiel in Galveston dat de honden niet doodt. Dankzij deze organisatie was het voor mij ook mogelijk om voor zoveel pleeghonden te zorgen.”

Bron: Dogworld ©AnimalsToday Sophie Janssen