Met spandoeken, protestborden en flyers stonden activisten van Animal Rights zaterdagmiddag twee uur lang bij de ingang van de drukbezochte vestiging van HANOS in Delft. Animal Rights directeur Robert Molenaar: “We roepen HANOS op om te stoppen met de verkoop van Veluwse eend. Onze campagne gaat door.”

HANOS
Foto: Animal Rights

Succesvolle actie
HANOS liet eerder in een reactie aan Animal Rights weten de actie te betreuren en vroeg ons met met klem om de demonstratie af te blazen. Extra beveiligers controleerden alle klanten op hun pas en een manager stond twee uur lang onrustig voor de ingang. Vele HANOS klanten hadden begrip voor onze actie en namen de flyer aan.

Drijfveer
HANOS gaf vorige week in een reactie aan Animal Rights aan niet te stoppen met de verkoop van Veluwse eend ondanks de undercoverbeelden van Animal Rights waarin misstanden in de Veluwse eendenfokkerijen worden aangetoond.

Foto: Animal Rights

Animal Rights directeur Robert Molenaar:

“HANOS neemt haar verantwoordelijkheid niet en houdt hiermee doelbewust de lijdensweg van de eenden in de fokkerijen in stand. Het verdienen van geld is hun enige drijfveer.”

Waar een groothandelaar klein in kan zijn
Animal Rights heeft een lijst samengesteld met afnemers van het vlees, dons en veren van Veluwse eend, waaronder HANOS. De groothandel verkoopt alleen al 22 verschillende eendenproducten, waarvan 4 Veluwse eend. Naast eend hebben zij honderden verschillende vleesproducten. Er zijn slechts 8 vegetarische en 6 veganistische vleesvervanger te bestellen.

Foto: Animal Rights

Molenaar:

”De gemiddelde supermarkt heeft een breder aanbod van vleesvervangers dan de HANOS. Het is de hoogste tijd dat HANOS meegaat in de tijd en kiest voor een meer plantaardig aanbod.”

Foto: Animal Rights

Persbericht Animal Rights