Nieuwe undercoverbeelden: Belgisch slachthuis mishandelt dieren met elektrische schokken (video) UPDATE!

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft opnieuw met verborgen camera’s gefilmd, deze keer in een runderslachthuis te Izegem (België). Ook ditmaal blijkt er achter de deuren van een Belgisch slachthuis ernstig dierenleed schuil te gaan. Update: op Belgische radiozender Radio1 was deze ochtend een discussie met doctor in de moraalfilosofie Stijn Bruers naar aanleiding van de beelden. Het debat kan je hier herbeluisteren. Inmiddels heeft supermarktketen Delhaize haar samenwerking met het slachthuis stopgezet.

Foto: Animal Rights

Mishandeld met stokken en elektrische schokken
De beelden tonen hoe werknemers runderen hardhandig bewerken met een stok om hen een schietbox in te jagen. De stok wordt op gevoelige delen van het lichaam van de dieren gestoten. Een werknemer dient systematisch elektrische schokken toe op de runderen, wat wettelijk niet toegelaten is.

Doodsangst
Animal Rights filmde de doodsangst van runderen in de bedwelmingsbox. De dieren kunnen vanuit de box zien hoe hun soortgenoten opgetakeld en gekeeld worden. Er zijn runderen te zien die in volle paniek pogingen ondernemen om uit de box te klimmen.

Onverdoofd geslacht
Ondanks de wettelijke verplichting dat dieren verdoofd moeten worden tijdens het slachtproces, zijn op de beelden meerdere runderen te zien die bij volle bewustzijn gekeeld en verbloed worden. De werknemers nemen geen maatregelen om hen een bijkomende verdoving te geven.

Dierenleed in de supermarkt
De geslachte runderen eindigen als biefstukken en andere rundvleesproducten in de grote supermarktketens. In België hebben onder meer Delhaize, Colruyt en Carrefour rundvlees van slachthuis Izegem in de schappen liggen. In Nederland is het rundvlees te vinden bij groothandel Makro.

Persbericht Animal Rights

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Het meest gevreesde beest op de wereld is de mensheid!

 2. Het trieste is dat zo’n slachthuis binnenkort waarschijnlijk “gewoon” weer open gaat, nadat men “beloofd heeft het niet meer te zullen doen”…. En dan wordt alles weer vergeven en vergeten en gaat alles gewoon weer door, dag in dag uit. Dat is ook gebeurd met dat andere slachthuis dat enkele maanden geleden tijdelijk gesloten werd na alle gruwelijke praktijken.

  Mensen zijn verslaafd aan vlees, aan bepaalde stofjes die er in zitten en daarom willen ze niet afkicken. Dat alleen al in Nederland elk jaar 600.000.000 dieren ( jawel 600 MILJOEN DIEREN !!!) op erbarmelijke manier onder verschrikkelijke omstandigheden geforceerd vetgemest worden en met veel grof geweld mishandeld worden wil men dan meestal liever niet weten.

 3. Wat een HORROR weer !!!
  We weten toch inmiddels allemaal wel hoe gruwelijk het er aan toe gaat in die verschrikkelijke vee-sector “die vooral zichzelf controleert” ….
  Dit betekent in de praktijk:
  Zichzelf de hand boven het hoofd houdt en permanent probeert alle vreselijke agressieve praktijken angstvallig te verbergen.
  In Nederland gaat het er ook afschuwelijk aan toe, ook bij het hardhandig dieren in en uit vrachtwagens jagen om hen van hot naar her te slepen om hen in een heel ander deel van het land of in het buitenland enorm geforceerd verder op te fokken of voor deportatie naar hun executie in een slachthuis.
  Vlees eten staat synoniem voor extreem gruwelijk geweld tegen talloze prachtige onschuldige dieren.
  Stoppen met vlees eten en liefst ook met andere producten van dierlijke afkomst is de beste en meest efficiënte manier om intens leed voor talloze dieren te voorkomen.

 4. Hoe kan het dat ooit normale kinderen zulke gewetenloze sadistische monsters zijn geworden??? Dit soort mag zich wat mij betreft niet eens voortplanten!!! Of zijn het nooit normale kinderen geweest? Ze zouden die lui een maand lang in een klein kamertje moeten opsluiten zonder ramen en 24 uur per dag deze beelden moeten laten zien!!! Constant door op een scherm! Tot ze knetter gek worden en dan zo,n pin in hun harses schieten, scheef wel gezegt! Arme dieren, ik schaam me gewoon voor mijn eigen soort!!! 😭😭😭

 5. Jezus mina , wanneer is dit vreselijke gedoe nou eens afgelopen !
  Allemensen , wat een horror en wat een vreselijke angst én behandeling van deze dieren ..
  WALGELIJK 😡😡😡

 6. Als vleeseter moet je toch zo langzamerhand je ogen uit je kop schamen dat je aan deze praktijken meewerkt en dat terwijl vlees eten niks toevoegd, integendeel zelfs.

 7. Walchelijk gewoon wat zijn dit voor mensen die dit doen…zijn eigenlijk geen mensen.
  Geef ze dezelfde behandeling of sluit ze op …levenslang…

 8. Carine Vandierendonck zegt:

  Laat die slachthuis dringend sluiten …dit kan niet …Minister Weyts sluiten die boel tot diervriendelijke oplossing gevonden is ….nu enkel geldlust …