Een bijzondere vrouw, dat is Silvana Valentino-Locke (55) zeker. Om 122 voormalige verwaarloosde katten te kunnen verzorgen geeft ze jaarlijks zo’n 125.000 euro uit. Met haar man Tony en 52 katten woont Silvana in het Engelse Kent.

verwaarloosde katten
Silvana knuffelt haar katten | Foto: screenshot video

De andere katten wonen in negen schuurtjes in de tuin. Silvana zorgt niet alleen voor de dieren. Ze heeft twee vaste personeelsleden in dienst genomen, de zogeheten poezennanny’s. De kosten worden voor de helft betaald door echtgenoot Tony. De andere helft komt uit giften en het winkeltje dat ze al vier jaar voor het goede doel runt.

Silvana in een interview voor de Britse krant The Daily Mirror:

“De mensen vragen mij weleens of ik ook een echtgenoot heb… Gelukkig voor hem werkt hij zelf lange dagen en mist hij het harde werk hier dat om half zeven in de ochtend start.”

Ze geeft toe dat de opvang van de katten een verslaving is:

“Ik zie het als mijn taak om voor hen allemaal te zorgen. Iedere keer wanneer er een telefoontje binnenloopt over een verwaarloosde kat kan ik geen nee zeggen. Er waren altijd al katten in de tuin van mijn oma. Toen ik 11 jaar was redde ik de eerste kat en sindsdien ben ik er helemaal gek van. De inkomsten uit mijn werk zijn altijd naar de katten gegaan.”

Naast een huis vol katten zet de van oorsprong Italiaanse Silvana zich ook in voor zwerfkatten en -honden op het eiland Sardinië. Silvana en haar man zijn bijzondere mensen met een groot hart, en ze verdienen het om zelf een keer in de spotlights te staan. Bekijk in de onderstaande video van Romney House Cat Rescue hoe Silvana ‘enkele’ van haar katten knuffelt:

Cuddle time…

Posted by Romney House Cat Rescue on maandag 26 mei 2014

Bron ©PiepVandaag.nl