Nadat Ellie het babyolifantje al een paar uur na de geboorte werd verstoten door zijn familie, zag het er niet goed voor hem uit. De kans op overleven is voor zo’n jong dier alleen nihil. Gelukkig vonden medewerkers van het Thula Thula Rhina-weeshuis in Zuid-Afrika het olifantje en lapten hem op.

herdershond
Babyolifantje Ellie en zijn maatje, herdershond Duma | Foto: screenshot video

Het weeshuis, eigenlijk bedoeld voor neushoorns, had nog wel een plek voor het olifantje. Al snel bleek dat Ellie kampte met gezondheidsproblemen en dat hij intensieve zorg nodig had. Zo had het arme dier een groot abces en een flinke infectie.

Karen Trendler, verzorgster in het weeshuis:

“In 99 procent van alle gevallen is zo’n aandoening fataal en moeilijk te behandelen. Tegen alle verwachtingen in is deze kleine olifant nog bij ons.”

Dankzij de goede zorgen van het team van het weeshuis is Ellie nu weer bijna helemaal in orde.

Toch bleek het olifantje niet echt gelukkig. Olifanten leven in kuddeverband en zijn sociale dieren. Ondanks verwoede pogingen om het eenzame olifantje te herenigen met zijn familie, bleef het beestje alleen. Toen kwam Trendler op het idee om haar herdershond Duma te laten kennismaken met Ellie. De twee konden het direct goed vinden met elkaar en zijn sinds de eerste kennismaking, onafscheidelijk.

Het olifantje en de herdershond ontmoetten elkaar in de zandbak bij het weeshuis. Het was liefde op het eerste gezicht. Trendler:

“De hond heeft een grote impact op Ellie. Opeens kreeg Ellie weer interesse in dingen en werd zij weer vrolijk. De dieren kennen elkaar nu een paar weken en de band wordt alleen maar sterker. Duma stelt zich op als een soort beschermengel voor Ellie.”

Ellie en Duma zijn dol op elkaar:

Bronnen: Metro, AD ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven