Een tot op heden anonieme vrachtwagenchauffeur heeft tijdens een heldhaftige reddingsactie een piepkleine gewonde kitten gered uit de middenberm van een Engelse snelweg. De man zag de kleine zwart-witte kitten gewond in de middenberm liggen, zette zijn vrachtwagen aan de kant en is dwars over drie rijbanen tussen de auto’s door gerend om hem in veiligheid te brengen. De kitten was er slecht aan toe en is met spoed naar een dierenarts gebracht. Daar kreeg de kleine kitten de benodigde zorg en een nieuwe naam die verwijst naar zijn gelukkige redding na een ongelukkige start van zijn leventje: Lucky Laurie.

Lucky Laurie
Lucky Laurie | Foto via Facebook

Verwondingen

Volgens Stephanie Taylor, een arts die als vrijwilliger werkt bij de Rescue Me Animal Sanctuary, heeft Lucky Laurie dermate ernstige verwondingen dat ze vermoedt dat hij uit een op hoge snelheid rijdende auto is gegooid:

“Hij is met spoed naar de dierenarts gebracht die hem op slechts 7 weken oud schat. Helaas heeft hij meerdere ernstige verwondingen aan zijn hoofd en voetjes, maar met name aan zijn mond en kaak. Hij heeft zijn onderkaak gebroken en zijn lippen zijn tot op zijn gehemelte ingescheurd. Ook is hij enkele tandjes kwijt. Volgens de dierenarts zijn deze verwondingen veroorzaakt doordat Lucky Laurie uit een auto is gegooid terwijl die op hoge snelheid reed.”

Omdat Lucky Laurie nog zo klein is en nog veel moet groeien, kan zijn gebroken kaak niet worden gefixeerd. Onduidelijk is wat de langetermijngevolgen voor Laurie zijn en of hij helemaal zal herstellen. Gelukkig krijgt hij nu de zorg en behandeling die hij nodig heeft, dankzij de oplettendheid van zijn redder in nood:

“We zijn de vrachtwagenchauffeur die op de snelweg is gestopt om Laurie te redden ontzettend dankbaar. We zouden graag met hem in contact komen om hem te  bedanken, maar helaas is zijn identiteit nog onbekend. Wie weet wat er zonder hem zou zijn gebeurd met Lucky Laurie.”

Ondanks al zijn verwondingen is Laurie volgens zijn verzorgers een erg lieve en sociale kitten. Hij is erg knuffelig en geniet zichtbaar van alle aandacht die hij krijgt. De verzorgers zijn er dan ook van overtuigd dat Lucky Laurie, nadat hij volledig is hersteld en een nieuw thuis heeft gevonden, een lieve schootkat zal worden. Door alle media aandacht rondom het hachelijke avontuur van Lucky Laurie en de zoektocht naar zijn heldhaftige redder hebben er al meerdere mensen belangstelling getoond om hem een liefdevol thuis te bieden.

Sterilisatie

Jaarlijks worden ongeveer 400 ongewenste, gedumpte en veelal gewonde kittens opgevangen en verzorgd door de Rescue Me Animal Sanctuary. Alle kittens worden verzorgd tot ze weer gezond zijn, waarna een nieuw thuis voor ze wordt gezocht. Stephanie Taylor probeert zoveel mogelijk mensen te overtuigen van het belang van sterilisatie om meer ongeplande en ongewenste kittens te voorkomen:

“Lucky Laurie is de derde kitten die deze week is binnengebracht na te zijn gedumpt op een afgelegen of gevaarlijke plek. Het is echt heel triest, er is duidelijk een gigantisch probleem en we kunnen zo niet verder blijven gaan. Het is niet eerlijk voor de kleine kittens die, vaak gewond, worden gedumpt terwijl zij er niet om hebben gevraagd. Alle katten die via Rescue Me Animal Sanctuary een nieuw thuis vinden, worden dan ook eerst gesteriliseerd om nog meer ongewenste kleintjes te voorkomen.”

Meet Lucky Laurie, our latest emergency admission! He was thrown from a moving car on the motorway.One of our…

Posted by Rescue Me Animal Sanctuary on woensdag 15 juli 2015

Bron ©PiepVandaag.nl Anya van Eijck