Straathond Alice uit India werd in oktober gevonden door medewerkers van Animal Aid India. Ze lag in een tuktuk, en de eerste indruk was dat haar huid van steen was. Dit werd veroorzaakt door de schurftmijt, die de huid verwondt waardoor er op den duur een harde korst ontstaat. Van haar vacht was weinig tot niets over, en het was maar de vraag of ze er ooit van zou herstellen.

straathond Alice
Alice krijgt haar eerste bad | Foto: screenshot Ainimal Aid Unlimited, India/YouTube

Straathonden leven een zwaar bestaan. Als ze ziek zijn is er geen zorg, ze moeten vechten voor hun kostje en kunnen ten prooi vallen aan parasieten als vlooien en mijten. Dat overkwam straathond Alice. Toen ze werd gevonden door Animal Aid India leek ze wel ‘alsof ze van steen was gemaakt’, aldus haar redders. De schurftmijt had genadeloos toegeslagen (scabiës).

Liefdevolle aandacht
Alice had heel haar leven op straat geen goede verzorging gehad, het lot van de meeste zwerfhonden. Maar gelukkig namen de medewerkers van Animal Aid India de schuwe hond mee naar een opvang. Daar is ze behandeld tegen de schurftmijt met een dikke laag crème en medicijnen, regelmatig een bad en goed eten. Liefdevolle aandacht die een wonderbaarlijke uitwerking had.

Succes
Dat de zorg succesvol was bleek al na 4 dagen, toen Alice duidelijk vooruitgang boekte. Na 4 weken leek het onmogelijke gebeurd te zijn. Haar vacht groeide alweer aan en Alice leek in niets op het hoopje ellende toen ze gevonden werd. Wie de onderstaande beelden bekijkt kan zijn ogen bijna niet geloven.

Bekijk het ontroerende en inspirerende verhaal over de redding van Alice, de ‘versteende’ straathond:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel