Jager tilt stervende wolf op aan oren voor foto (video)

Dat jagers vaak niet veel respect hebben voor een dierenleven, is bekend. Maar een jager uit Kazachstan maakte het onlangs wel erg bont! Vlak nadat hij een wolf had geschoten, tilde de man het dier – dat nog niet dood was – op aan zijn oren, om te lachend poseren voor een foto en video.

oren

Foto: screenshot video MailOnline

Op videobeelden is te zien hoe de wolf, die in Oost-Kazachstan door de jager werd geschoten, vecht voor zijn leven. Zijn vacht is besmeurd met bloed van de kogelwond. De jager probeert het worstelende dier omhoog te trekken aan zijn oren. Wanneer de wolf zichzelf probeert te verdedigen en naar de man hapt, grijpt de sadistische jager het lijdende dier bij zijn nek, drukt hem op de grond en wurgt hem, om hem alsnog dood te maken.

Specialist
De jager is geïdentificeerd als Erzhan Aga, die lokaal bekend staat als een specialist die wolven traceert en ze doodt. Dit alles met toestemming van de lokale autoriteiten. Er leven zo’n 30.000 wolven in Kazachstan. Hoewel de dieren niet beschermd zijn, hebben jagers wel een vergunning nodig om ze te schieten. Hun populatie schijnt te groeien en ieder jaar mogen er 2000 wolven worden afgemaakt, voor een bedrag van ongeveer 36 euro.

Bekijk hieronder de schokkende beelden, waarop te zien is hoe de jager de stervende wolf aan zijn oren omhoog trekt om hem later te wurgen:

(Na afloop video volgt een ander onderwerp)

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. We weten allemaal wel dat jagers vreselijke sadisten zijn en genieten van het sterven van andere diersoorten. Het is gewoon eng dat deze mensen gewoon loslopen met nog een wapen ook. Wanneer worden mensen eens wakker en zorgen we dat deze verknipte figuren achter slot en grendel belanden. Arm, arm dier.

 2. Wat een mensonterend gedrag, afschuwelijk!
  Wat gaan we met deze informatie doen? Ik mag toch hopen dat die jager on non-actief gezet wordt wegens deze gruwelijke, respectloze handelswijze.
  Als het werkelijk waar zou zijn dat het aantal wolven dmv afschot binnen de perken gehouden moet worden is dat al erg genoeg. Maar laat dat dan op een “verantwoorde” en zo pijnloos mogelijke manier gebeuren, en zeker niet door zo’n wrede vent die geen enkel respect voor deze bijzonder mooie dieren heeft.

 3. Viespeuk😞

 4. Ik hoef dit filmpje niet te zien. De tekst is al misselijkmakend genoeg. Wat voor rare sadistische ziekte hebben die jagers toch? Vreselijk.

 5. Bij gebrek aan ‘materiaal’ uit eigen land om jagers zwart te maken moet de anti-jacht lobby beelden importeren, uit Kazachstan nota bene!
  Vraagje af waarvoor dit bericht bedoeld is:
  *Nieuwswaarde? Nauwelijks
  *Mensen in Kazachstan zwartmaken? Niet interessant voor piep
  *Jagers zwartmaken? Dat staat volgens mij bij piep in de statuten

  • Beste Piet, het is in tegenstelling tot jou voor de meesten geen vraag waarvoor dit filmpje bedoeld is, maar haal eruit wat jij er in ziet. Het is in ieder geval niet voor de laatste twee doeleinden die jij noemt bedoeld. Waarvoor wel? Lees de aanhef van dit artikel en je snapt het vast wel:
   1) het vertelt ons dat jagers ‘vaak niet veel respect voor een dierenleven hebben’.
   2) dat uitwassen van wreedheid onder de jagers iets van alle nationaliteiten is.
   En dat heeft inderdaad (helaas) weinig nieuwswaarde…

  • Beste Piet,
   Zo gaat het niet alleen bij Piep als het over jagers gaat.
   Het zelfde doet Piep met de Nederlandse boeren.
   Met (gemanipuleerd) foto en film materiaal, vaak afkomstig uit het buitenland, wordt ook hier een zwaar vertekend beeld over de agrarische sector weergegeven.
   Ook boeren zwart maken staat bij Piep in de statuten.
   Waarom?
   Waarschijnlijk omdat de redactie van Piep aan iedereen een veganistische levenswijze wil dringen.
   Zo gaat het ook met de PvdD en met Wakker Dier.
   Als je de leugens onder het mom van “wetenschappelijk onderzocht” maar vaak genoeg herhaalt gaan de mensen er nog in geloven ook.

 6. Hieruit blijkt maar weer wat voor beest de mens is. Gluiperig, egoïstisch en laf. Wat een held eens kijken hoe hij dat zou doen zonder geweer bah vieze lafbek. Ik hoop dat degene die ook ooit het geweer uitgevonden heeft voor eeuwig zal dolen in zijn graf.