Dat jagers vaak niet veel respect hebben voor een dierenleven, is bekend. Maar een jager uit Kazachstan maakte het onlangs wel erg bont! Vlak nadat hij een wolf had geschoten, tilde de man het dier – dat nog niet dood was – op aan zijn oren, om te lachend poseren voor een foto en video.

oren
Foto: screenshot video MailOnline

Op videobeelden is te zien hoe de wolf, die in Oost-Kazachstan door de jager werd geschoten, vecht voor zijn leven. Zijn vacht is besmeurd met bloed van de kogelwond. De jager probeert het worstelende dier omhoog te trekken aan zijn oren. Wanneer de wolf zichzelf probeert te verdedigen en naar de man hapt, grijpt de sadistische jager het lijdende dier bij zijn nek, drukt hem op de grond en wurgt hem, om hem alsnog dood te maken.

Specialist
De jager is geïdentificeerd als Erzhan Aga, die lokaal bekend staat als een specialist die wolven traceert en ze doodt. Dit alles met toestemming van de lokale autoriteiten. Er leven zo’n 30.000 wolven in Kazachstan. Hoewel de dieren niet beschermd zijn, hebben jagers wel een vergunning nodig om ze te schieten. Hun populatie schijnt te groeien en ieder jaar mogen er 2000 wolven worden afgemaakt, voor een bedrag van ongeveer 36 euro.

Bekijk hieronder de schokkende beelden, waarop te zien is hoe de jager de stervende wolf aan zijn oren omhoog trekt om hem later te wurgen:

(Na afloop video volgt een ander onderwerp)

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor