Door de enorme droogte in Zuid-India snakken niet alleen mensen naar water, maar ook de dieren. Een bijna vier meter lange cobra ging daarom op zoek naar water in een dorp en kreeg te drinken uit de waterfles van een moedige man.

cobra
Dorstige cobra drinkt uit waterfles | Schermafdruk video

Koningscobra’s staan niet bekend om hun zachtaardige karakter; ze zijn zelfs al gevaarlijk als je iets te dicht bij ze in de buurt komt. Maar door de enorme droogte vergat het dorstige dier even zijn voorzichtigheid en liet zijn overlevingsinstinct spreken. Verder is de cobra een relatief schuw dier dat niet snel de confrontatie opzoekt.

De extreme droogte in India heeft de drinkwatervoorzieningen en de landbouw sterk beïnvloed. Het heeft de levens gekost van tienduizenden gezinnen en ook de flora en fauna hebben het zwaar. Een van de reddingswerkers in het dorpje Karnataka vond de uitgedroogde slang en bood hem meteen water aan. Na wat water over zijn kop om af te koelen, dronk de slang heel rustig en bedeesd uit de fles. De slang was in zo’n slechte conditie dat de mannen bang waren dat hij het niet zou redden. Na het lessen van zijn dorst is hij naar een dierenkliniek gebracht.

Bekijk hier het prachtige filmpje:

Bron: Mashable ©Animals Today Sophie Janssen