De Engelse Stafford Kiara heeft wederom bewezen dat je hond je beste vriend is. Wanneer haar baasje gedesoriënteerd raakt in het bos wijkt de trouwe viervoeter enkel van zijn zijde om hulp in te schakelen.

Kiara redt leven oude man
Kiara | Screenshot video

Vermist

Kiara de hond is een echte heldin. Toen haar baasje, een 84-jarige man genaamd Manfred Classen, haar meenam voor een wandeling keerde hij en de hond niet meer terug. Omdat de vrouw van Manfred aan dementie lijdt sloeg zij niet gelijk alarm. Zijn vermissing werd daarom pas een aantal dagen later opgemerkt door Manfred’s zoon, Lovell.

Zoektocht

Toen Lovell lucht kreeg van de vermissing van zowel zijn vader als Kiara schakelde hij gelijk de politie in. Met man en macht werd door de politie naar Manfred gezocht, zowel op de grond als vanuit de lucht. Door de dichtbeboste omgeving werd de zoektocht echter bemoeilijkt.

Hoop

Ook de zoon van de man hielp mee met de zoektocht. Zijn enige hoop voor zijn vermiste vader was dat zijn hond aan zijn zijde zou zijn. In een interview vertelt hij:

“Ik riep zowel de naam van mijn vader als die van de hond, omdat we niet wisten of ze samen waren. Maar aangezien ze beide vermist waren en normaal gesproken onafscheidelijk zijn, gingen we ervanuit dat ze samen zouden zijn”.

Na urenlang hun namen geroepen te hebben klinkt opeens het gehuil van een hond. Lovell bleef hierop de naam van Kiara roepen en uiteindelijk verscheen de hond vanuit de bosjes en sprong zij in zijn armen. Dit gaf Lovell hoop dat zijn vader in de buurt moest zijn.

Echte heldin

Kiara leidde Lovell en de reddingswerkers door een gebied van dichte bebossing. Na een tocht van 90 minuten vonden ze de oude man eindelijk terug. Vol met schrammen en een bebloed gezicht, maar verder gelukkig ongedeerd. De familie van Manfred is Kiara voor altijd dankbaar. Zonder haar zou dit verhaal waarschijnlijk een stuk slechter zijn afgelopen. Manfred Classen bedankt zijn trouwe Stafford vanuit zijn ziekenhuisbed:

“Bedankt Kiara. Zij is de echte heldin van dit verhaal”.

Bekijk de beelden van 9News

Bronnen: RTLNieuws.nl & 9News.com.au ©PiepVandaag.nl Nadine van Wissen


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.