Een zwart-witte kat in een Amerikaans asiel kon geen baasje vinden omdat hij ‘te speels’ zou zijn. Het duurde een tijdje, maar inmiddels is Rascall helemaal thuis bij een stel dat hem volledig accepteert zoals hij is.

speelse kat
Rascall is erg speels, maar houdt niet zo van knuffelen. Hierdoor duurde het lang voor hij een huisje vond, maar nu is hij helemaal op zijn plaats | Foto: Purrfect Pals

Rascall werd gevonden als zwerfkat in Marysville, Washington. Hij werd naar een lokaal asiel gebracht waar hij in een kennel verbleef, verward en bang, wachtend op iemand die hem zou komen halen. Toen medewerkers van Purrfect Pals, een organisatie uit Arlington die zich inzet voor katten, zijn droevige ogen zagen, wisten ze dat hem ze hem daar weg moesten halen.

Rascall ging in 2015 mee met Purrfect Pals en werd meteen geplaatst in een pleeggezin. Zijn gedrag veranderde al snel toen hij het comfort van een liefdevol huisje ontdekte: zijn speelse kant kwam naar boven.

Een medewerker van Purrfect Pals vertelt over Rascall:

“Hij is strijdlustig, extreem ondeugend en zijn naam is een echte afspiegeling van zijn karakter. Het moeilijk om je lachen in te houden met Rascall in huis.”

Rascall houdt niet zo van knuffelen, maar daarentegen is hij een entertainer in hart en nieren, vol kattenkwaad. Na een tijdje in zijn pleeggezin was Rascall klaar om geadopteerd te worden. Hij werd naar een adoptiecentrum gebracht om daar potentiële baasjes te ontmoeten. Vrijwilligers hadden al snel door dat er iets niet helemaal in orde was met deze mooie jongen. Hij stopte met eten omdat hij er echt niet tegen kon om in een kooi te zitten. Daarom werd Rascall teruggebracht naar zijn pleeggezin. Er waren wel meerdere mensen die hem ontmoet hadden, maar nadat ze merkten dat hij geen knuffelkat was en hij alleen maar wilde spelen, was het lastig voor Rascall om een huisje te vinden.

Maar zoals het oude gezegde luidt: op ieder potje past een dekseltje en daar kwam dan ook het dekseltje voor Rascall: Cerise en Jim ontmoetten hem en waren meteen om. Jim hoorde dat niemand Rascall wilde en hij wist toen dat hij bestemd was voor hen.

Ondertussen heeft Rascall er een tweede naam bij gekregen: Wild. Rascall Wild is extreem energiek en vindt het schitterend om zijn baasjes te besluipen en verrassingsaanvallen te plannen. Rascall is het soort kat dat zonder de juiste baasjes waarschijnlijk continu teruggebracht zou worden naar het asiel, alleen maar omdat hij zichzelf is. Zijn nieuwe familie accepteert hem gelukkig volkomen zoals hij is.

Rascall is nu vier jaar oud en is nog even actief, speels en wild als toen hij een jong katje was. Als Rascall niet door het huis stuitert, speelt hij een spelletje waarbij hij op zijn rug gaat liggen om zijn buik te laten zien. Als zijn baasjes erin trappen door op zijn zachte buikje te kriebelen, valt hij ze aan. Wat een prachtig spel! Toch is Rascall met de jaren wel iets rustiger geworden: elke avond slaapt hij op de voeten van Cerise.

Werk je in een dierenopvang en heb je een mooi verhaal voor onze rubliek ‘Goed Nieuws van de Dag’? Laat het ons weten via e-mailadres info@animalstoday.nl.

Bron: LoveMeow @Animals Today Sophie Janssen