Jersey stierkalfje Titus kan zijn geluk niet op. Hij werd in april van dit jaar al van de slacht gered, en nu is er ook nog een prachtige plek voor hem gevonden waar hij de rest van zijn leven mag blijven. Je kunt hem voortaan lekker zien rondrennen op het grote grasland van Stichting Oosterhoeve in ‘s-Hertogenbosch. Titus is inmiddels helemaal gewend en heeft al vriendschap gesloten met Rosalien, een ander kalf.

stiertje Titus
De adoptie van Titus door Oosterhoeve is met een heus adoptiecertificaat officieel | ©Save Movement

Het fatale lot van Titus was al bezegeld. Als stiertje op een zuivelboerderij geboren, zou hij geslacht worden voordat hij 9 maanden oud zou zijn. In Nederland worden per jaar zo’n anderhalf miljoen kalfjes geslacht, als ‘bijproduct’ van de zuivelindustrie.

Maar gelukkig voor Titus kreeg zijn leven een andere wending, toen dierenvriend Karin over hem hoorde. Zij besloot alles op alles te zetten om Titus van de slacht te redden en ging naarstig op zoek naar een nieuw onderkomen voor hem. Ze sprak met de boer af dat hij Titus in de tussentijd niet naar de slacht zou brengen, en dat zij de melk zou betalen die het kalf nodig had. Ook wilde de boer Titus kosteloos ter adoptie afstaan. Normaal moet hier vaak een vrijkoopbedrag voor betaald worden.

Gealarmeerd door Comité Dierennoodhulp besloot The Save Movement, die opkomt voor dieren in de vee-industrie, Karin te helpen. Niet veel later werd een nieuw thuis voor Titus gevonden bij Stichting Oosterhoeve. Zij nemen samen met Karin de adoptie van het kalf op zich.

Inmiddels is Titus verhuisd en geniet hij van zijn ruime weide en stal. Ook heeft hij al vriendschap gesloten met een andere bewoonster, Rosalien het kalf.

Titus en Rosalie zijn heel nieuwsgierig naar elkaar:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Titus zijn eerste ontmoetingen met Rosalien. Ze zijn héél nieuwsgierig naar elkaar!

Een bericht gedeeld door Titus the Jersey (@jersey_titus) op

Voor de Oosterhoeve is het wel even spannend. Op de boerderij wonen onder andere kippen, geiten en koeien, maar nooit eerder hadden zij een stier. Er moeten allerlei aanpassingen gedaan worden om het weiland en de vrijwilligers stier-proof te maken. Maar “Waar een wil is daar is een weg, en
uitdagingen zijn er om aan te gaan!”, zeggen zij.

De volgende morgen waren Titus en Rosalien lekker tegen elkaar aangekropen in de stal.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Zo troffen we Titus in de morgen: dicht tegen zijn nieuwe vriendinnetje aangekropen!

Een bericht gedeeld door Titus the Jersey (@jersey_titus) op

Nu Titus een mediaster is, heeft hij natuurlijk ook zijn eigen Instagramaccount, dat je kunt volgen via @jersey_titus. En uiteraard kun je hem in levende lijve bewonderen bij de Oosterhoeve. De Save Movement en de Oosterhoeve kunnen alle hulp gebruiken bij de opvang van Titus. Binnenkort laten zij op hun Facebookpagina weten hoe mensen kunnen helpen.

Bron:

©Animals Today Liesbeth Riekwel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.