Drie piepkleine kittens werden afgelopen najaar afgegeven bij Zwerfkat in Nood. Een broertje en zusjes waren samen gevonden en een paar dagen later werd nog een ander pasgeboren kitten binnengebracht. Daarop besloten de vrijwilligers de drie diertjes bij elkaar te zetten en dit verliep prima!

kittengezin
De kleine Jack was pas tevreden toen hij een nieuw broertje en zusje kreeg

Madelief en Tijm waren achtergelaten op het terras van een woonhuis, hun moeder was niet te zien. Vlooien liepen over hun kleine lijfjes en ze waren ijskoud. Snel gingen ze de couveuse in en kregen ze vocht en voeding. Een paar dagen later werd nog een onderkoeld, pasgeboren kitten binnengebracht. De vijf dagen oude Jack kermde dagenlang de boel bij elkaar in zijn pleeggezin, hij voelde zich zo alleen.

kittengezin
Jack | ©Zwerfkat in Nood

Een vrijwilligster van Zwerfkat in Nood:

“Kleine Jack was nogal over zijn toeren. Hij krijste de boel bijeen, hij miste contact met zijn broertje, en waarschijnlijk ook zijn mama. Onze opvangmama had het druk met dit verdrietige ventje, hij moest zo vaak getroost worden, een echt huilbaby’tje zeg maar. We vonden de perfecte match voor onze Jack! Bij onze andere opvangmama verbleven Tijm en Madeliefje.”

kittengezin
Madelief en Tijm | ©Zwerfkat in Nood

Jack werd bij de andere twee geïntroduceerd en hoorde er meteen bij.

“Eindelijk was het dan zover! Jack arriveerde en hij werd zachtjes bij zijn nieuwe broer en zus gelegd. Deze keken eventjes op en hadden iets van: ‘Hey broer, kom erbij, we zijn net aan het knuffelen.’ Jack was blij! Hij kroop meteen tussen hen in en sindsdien hebben we geen kreetje meer van hem gehoord. Ze wasten elkaar, ze sliepen op/onder elkaar en wij genoten van dit mooie tafereeltje!”

Bron: Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.