De reuzenschildpad spreekt tot de verbeelding. Reuzenschildpadden leven op land, kunnen heel oud worden en bestaan al heel lang, ze zijn enorm van formaat, worden bedreigd en zijn, net als de hond of de kat, dol op een knuffel.

reuzenschildpad
Reuzenschildpad geniet van aai over de bol | Foto: screenshot video Animal Lovers Only/Facebook

Wij kunnen aan het filmpje niet zien wat voor soort reuzenschildpad dit is. Wel zien we palmen en een vrouw met een hond. De vrouw zit in een plastic tuinstoel en naast haar staat een enorme schildpad. Iedere toelichting ontbreekt.

Indrukwekkend
Maar eigenlijk maakt het niet uit waar het gefilmd is. De schildpad is niet bang voor de vrouw en andersom ook niet, al is de schildpad indrukwekkend groot. Het dier vindt het erg prettig om geaaid te worden en geeft dat ook duidelijk aan.

reuzenschildpad
Reuzenschildpad | Foto (illustratief): publiek domein

Het is niet in te schatten waarom de schildpad het aaien prettig vindt. Het lijkt op affectie, maar zou net zo goed praktische redenen hebben, want hoe vaak krijg je als schildpad een hoofd- en nekmassage? Dat kan tenslotte heel ontspannend zijn. Of heeft een reuzenschildpad chronisch kriebel op zijn bol? Joost mag het weten. Wel is belangrijk om toe te voegen dat we geen voorstanders zijn van geknuffel en selfies met wilde dieren, maar dit is toch iets anders dan knuffelen met leeuwen die uiteindelijk bestemd zijn voor canned hunting.

Vertrouwen
Wij genoten vooral van dit mooie contact tussen een dier en een mens, gebaseerd op respect en vertrouwen. Of de hond in het filmpje het hiermee eens is laten we in het midden.

Bron:

©AnimalsToday.nl Bart van Riel