Karen Soeters roept op om tijdens vakantie NOOIT op de foto te gaan met wilde dieren. Knuffel geen leeuwen in Afrika, maak geen selfies met aapjes of andere ‘schattige’ dieren, en rij niet op ezels of olifanten. Want achter deze toeristische attracties schuilt een industrie van extreem dierenleed.
.

.
Het aantal selfies van mensen met wilde dieren op Instagram is explosief gestegen, met maar liefst 292 procent. Vaak gaat het om op het oog onschuldig lijkend vermaak, zoals het knuffelen van een welpje, of ezeltje rijden in Griekenland. Maar achter deze toeristische attracties, en daarmee achter die ‘leuke’ selfie, schuilt een wereld van veel dierenleed.

Niet vrijwillig

Want een aapje aan een ketting doet natuurlijk niet vrijwillig zijn kunstjes, en welpjes om te knuffelen worden ouder, om vervolgens door plezierjagers doodgeschoten te worden. De ziel van olifanten moet eerst ‘gebroken’ worden, voordat ze überhaupt iemand op hun rug accepteren, en een overladen ezeltje met een dikke toerist op zijn rug kan niet zeggen: ‘Alsjeblief niet meer’.

Daar wil je toch niet aan meewerken? Dus maak ze niet, en deel ze niet, die selfies met wilde dieren.

selfies
Toeristen op Schiphol worden gewaarschuwd | Foto: Stichting AAP

#ThinkAgain

Onder meer Stichting AAP en World Animal Protection roepen op Schiphol reizigers op nog eens heel goed na te denken voordat ze zich laten verleiden tot het maken van selfies met wilde dieren, of het betalen voor attracties met wilde dieren. Voor meer informatie over de actie Think Again, klik hier.

©AnimalsToday.nl