In Colombia maakt een drugsbende jacht op een politiehond nadat deze enorme hoeveelheden verdovende middelen heeft ontdekt. Dankzij deze hond dreigt de hele handel van de bende in het water te vallen en het is hen dan ook een flink bedrag waard om deze slimme speurneus uit de weg te ruimen.

Duitse herder
Kartel zet prijs op kop Colombiaanse drugshond | Foto: image_less_ordinary Flickr via Compfight cc

De zesjarige Duitse herder Sombra ontdekt keer op keer weer ladingen cocaïne die de drugsbende Clan del Golfo (voorheen Urabenos) via een luchthaven in de Colombiaanse stad Turbo het land uit tracht te smokkelen.

59.000 euro voor het leven van Sombra
De criminelen zijn het zo zat dat Sombra voortdurend hun handel verstoort en hen op kosten jaagt dat zij volgens inlichtendiensten een beloning van 200 miljoen pesos (ruim 59.000 euro) hebben uitgeloofd voor wie een einde maakt aan het leven van dit bijzondere dier.

Sombra doet enorme vondsten
Voor de bende vormt Sombra een grote bedreiging omdat de politie dankzij deze pientere hond al 245 drugssmokkelaars heeft kunnen aanhouden. En qua drugs heeft Sombra ook enorme hoeveelheden weten te onderscheppen. Recentelijk vond hij een lading van 4 ton cocaïne verborgen in auto-onderdelen en eerder al leidde hij de politie naar een lading van 5,2 ton cocaïne in Turbo

Politie stelt veiligheid van Sombra voorop
Hoewel Sombra uitblinkt in zijn speurwerkzaamheden en de politie daarmee een grote dienst bewijst, hebben de autoriteiten toch besloten dat zijn veiligheid belangrijker is. Vanwege de ernst van de situatie en de prijs die de bende op zijn kop heeft gezet is uit veiligheidsoverwegingen besloten Sombra over te plaatsen. Hij mag nog steeds zijn superieure kwaliteiten als speurhond inzetten in de jacht op drugs, maar inmiddels doet hij dat in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Het is bijzonder fijn te weten dat de politie de veiligheid van Sombra zo hoog in het vaandel heeft en dat heeft Sombra ook absoluut verdient!

Bron: Nu.nl ©AnimalsToday.nl Rianne Kingma


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.