Radamenes, een kat in Bydgoszcz, Polen, kwam vorig jaar met ernstige problemen aan zijn luchtwegen terecht in een dierenkliniek. De kat ontving de nodige aandacht, liefde en verzorging om weer helemaal op te knappen. Om de dierenartsen in de dierenkliniek die hem hebben gered te bedanken, heeft hij zich als een ware verpleger van de andere zieke dieren in het asiel ontpopt.

Radamenes

Foto’s waarop Radamenes zijn verzorgingskwaliteiten toont gaan ‘viral’ op het internet. Hij knuffelt, masseert en likt de andere dieren schoon. Vooral dieren die zware operaties hebben ondergaan krijgen extra aandacht van de zorgzame kat. Ook mensen brengen een bezoekje aan Radamenes in de hoop dat dat hun geluk zal brengen.

Radamenes

Radamenes was op sterven na dood, toen hij in de dierenkliniek terechtkwam. De artsen wilden toch een poging wagen om zijn leven te redden, toen ze hem nog hoorden spinnen. En met succes: de kat is weer helemaal gezond en geeft graag wat terug, door voor de andere zieke dieren te zorgen.

Radamenes

Bekijk hier meer foto’s van Radamenes, de verplegende kat.

Bron: BoredPanda ©PiepVandaag.nl Lianne Raat


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.