Larry Bird, een drie jaar oude pitbull, werd vorig jaar vastgebonden op een basketbalveld in Florida gevonden. Wie de hond heeft achtergelaten is niet bekend, maar uit zijn gedrag blijkt dat hij in het verleden nare ervaringen met mensen op heeft gedaan.

pitbull
Foto: Autumn Philips Perry / Facebook

Nadat hij is gered en is overgebracht naar een dierenasiel verstopt Larry Bird zich voor zijn redders onder zijn bed in zijn kennel. John Ferdon van het dierenasiel in Hillsborough County laat aan ‘The Dodo’ weten:

“In het begin was Larry Bird erg bang en verlegen, maar hij leert het vertrouwen in mensen terug te krijgen. Het dierenasiel is voor een hond een enge omgeving daarom proberen we hem zo snel mogelijk klaar te stomen voor adoptie.”

Ondanks dat de hartverscheurende foto van Larry Bird, verstopt onder zijn bed, door meer dan 1000 mensen is gedeeld op social media, lukte het lange tijd niet om een baasje voor hem te vinden. In het asiel snappen ze er niks van:

“We dachten dat Larry Bird nu al wel zou zijn geadopteerd, want hij heeft zich echt opengesteld. Hij is heel vriendelijk. Het enige dat er nodig is om hem te adopteren is 20 dollar voor de onkosten.”

Afgelopen maand is aan het lange wachten een eind gekomen. Het dierenasiel heeft laten weten dat Larry Bird zijn perfecte match heeft gevonden. De pitbull is door het dolle heen in zijn nieuwe huis, met een baasje dat hem wel koestert.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Lianne Raat