Ook al was puppy Dai zwaar gewond, hij deed niets anders dan kwispelen toen hulpverleners bij hem arriveerden. Zijn geïnfecteerde wond zat vol maden, een vreselijk gezicht. Uiteindelijk verloor de zwerfhond zijn oog, maar vond vrienden voor het leven.

maden
Dai had een ernstige oogwond vol maden. Gelukkig werd net op tijd hulp ingeroepen. | Foto: facebook Guardians of the Voiceless

Onlangs werd organisatie Guardians of the Voiceless uit Patiala, India, vroeg in de ochtend geïnformeerd over een hond met een vreselijke wond op zijn kop. Snel uit bed en vertrekken maar. Eenmaal aangekomen was het wel even slikken, de pup bleek een geïnfecteerde wond in zijn gezicht te hebben die al vol zat met maden. Ondanks de enorme pijn die hij moest hebben liet hij zich rustig aanhalen. Hij kreeg meteen pijnstillers toegediend om zijn lijden iets draaglijker te maken. Ook werden maden verwijderd en werd de wond zorgvuldig schoongemaakt.

Zijn gezicht was echter zo gezwollen dat hij niet met beide ogen kon zien. Daarom hebben de Guardians zijn gezicht verbonden en hem antibiotica gegeven om infecties te voorkomen. Dai zou het alleen niet gered hebben op straat, daarom namen de hulpverleners hem mee naar de opvang.

Al snel ging het een stuk beter met de vrolijke Dai. Zijn infectie was snel over en hij at goed. De dierenarts besloot daarop zijn oog, of wat daarvan over was, te verwijderen, zodat er geen nieuwe infectie kanoptreden. Ook dit liet het lieve dier rustig toe. Een medewerker van Guardians of the Voiceless:

“Dai is de hele dag rustig gebleven. Hij was ook niet nerveus op weg naar de dierenarts, zoals veel andere honden wel zijn. Hij vertrouwt ons volledig.”

“Het is echt een ontzettend lieve pup. Hij houdt van aandacht en vindt het heerlijk als er stevig over zijn buikje wordt gewreven. Het is geweldig om te zien hoe deze hond zo dankbaar is, ondanks zijn pijn. Als mensen meer zoals dit soort dieren zouden zijn, zou de wereld een betere plek zijn.”

Inmiddels is Dai klaar voor adoptie en een nieuw leven. Ondanks alles heeft hij veel geluk gehad. De meeste honden in India leiden een zwervend bestaan, slechts een handjevol dieren leeft als huisdier. Dai zal een geweldige vriend zijn voor degene die hem uitkiest.

Bekijk in het filmje van Guardians of the Voiceless hoe de hulpverleners bij Dai arriveren en hij behandeld wordt, via deze link.

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen