Otters zijn van nature speelse dieren, en helemaal als ze jong zijn. Maar wat als je ouders niet meer leven en je alleen bent als otterweesje? Nou, dan nodig je een vriendje uit om samen te spelen.

otterweesje
Luna en Cayucos | Foto: screenshot video

Luna en Cayucos zijn twee jonge zeeotters die gered werden omdat hun ouders onvindbaar waren en waarschijnlijk niet meer leefden. Luna is nu 8 maanden en Cayucos al wat ouder. Nadat ze gered waren kwamen ze terecht bij een otteropvang in Chicago, waar ze een warm thuis vonden.

Voorbeeldrol
Omdat de dieren zonder familie opgroeien hebben ze heel wat speeltijd met soortgenootjes gemist.  Vooral voor de jonge Luna is dit van belang, omdat er tijdens het spelen allerhande dingen worden uitgeprobeerd en aangeleerd waar ze als volwassen otter veel aan heeft.

De kleine Luna werd op het strand gevonden en woog toen amper een kilo. Haar moeder was nergens te bespeuren en dus ging ze naar de otteropvang. Zonder voorbeeldrol van de ouders moesten de verzorgers van Luna haar zelf leren om te zwemmen. Maar ander ottergedrag kan ze alleen overnemen van oudere soortgenoten, en daarom werd ze samengebracht met Cayucos.

otterweesje
Jong geleerd is oud gedaan | Foto: screenshot video

Buik
Dat  Luna en Cayucos sociale dieren zijn blijkt wel uit het feit dat ze elkaar nog nooit eerder ontmoet hadden, maar tijdens hun playdate meteen aan het spelen sloegen dat het een lieve lust is. Grappig is om te zien hoe Luna op haar rug met een balletje en groene stroken drijvend speelmateriaal zwemt, waarmee ze oefent om als volwassen zeeotter een steen op haar buik te leggen waarop vervolgens schelpdieren kapotgeslagen worden op op te peuzelen.

Bij het zien van onderstaand filmpje kregen we gewoon zin om mee te spelen. Geniet van de playdate van Luna en Cayucos:

Bron ©PiepVandaag Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.