Iedereen kent de kangoeroe wel, maar het ‘kleine neefje’, de boomkangoeroe is minder bekend. Deze kleine aandoenlijke diersoort komt onder andere voor in Australië en leeft, zoals de naam al zegt, vooral in bomen. De organisatie Tree Roo Rescue helpt de boomkangoeroes die het nodig hebben en onderstaande video laat zien wat voor goed werk deze mensen doen.

boomkangoeroes
Still YouTube

De Tree Roo Rescue is een non-profit organisatie en opvang die zich inzet voor het bestaan van de boomkangoeroes in Australië. Daar komen twee soorten boomkangoeroes voor, namelijk de Lumholtzboomkangoeroe en de Bennettboomkangoeroe. Deze kangoeroesoorten worden vooral bedreigd door ontbossing, waardoor ze in een nieuwe omgeving moeten zien te overleven, vaak in de buurt van mensen. Door deze verandering lopen ze het gevaar te worden aangereden of te worden aangevallen door honden.

De video laat zien hoe Dr. Karen Coombes van de Tree Roo Rescue zich inzet voor volwassen boomkangoeroes die haar hulp nodig hebben. Sommige van deze dieren zijn bijvoorbeeld aangereden of aangevallen door een hond. Daarnaast is te zien hoe Magit Cianelli jonge boomkangoeroes helpt en ze opvoedt, zodat de dieren uiteindelijk voor zichzelf kunnen zorgen in het wild. Ze draagt de jonge kangoeroes in haar shirt en imiteert hiermee de moeder, die normaal gesproken het jong in haar buidel meedraagt. Naast het zorgen voor de jonge dieren krijgt Magit dagelijks bezoek van Jeffrey, een wild alfamannetje, die ze ooit heeft geholpen toen hij het nodig had.

Bekijk het goede werk van de Tree Roo Rescue voor de bedreigde boomkangoeroe in onderstaande video:

©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.