Een gezin in Bilzen, België, trof eerder deze maand thuis een onbekende kat aan en dacht dat het dier gewond was. De Britse korthaar liep niet meer, alleen zijn kopje kon hij nog optillen. Na contact met dierenopvang Zwerfkat in Nood haalden medewerkers de kat, die zij Olaf noemden, direct op en gingen op zoek naar zijn baasje.

Britse korthaar
Sep herenigd met zijn baasjes | © Zwerfkat in Nood

Vuil, maar in goede gezondheid
Olaf bleek erg vies te zijn geworden en had aardig wat teken in zijn vacht, maar gewond was hij niet. Hij reageerde weliswaar angstig, maar zag er onder het vuil heel goed uit en was gecastreerd. Omdat bij navraag in de buurt waar de kat gevonden werd niemand hem leek te kennen, ging Olaf mee naar de opvang en probeerden de medewerkers zijn baasje te vinden. Ze waren ervan overtuigd dat er mensen naar hem op zoek waren, want toen hij was schoongemaakt zag hij er heel gezond uit. Helaas was Olaf niet gechipt, wat de zoektocht bemoeilijkte.

Britse korthaar
© Zwerfkat in Nood

Chip ook binnenkatten
Een medewerker van Zwerfkat in Nood vertelt:

“Zijn bericht werd maar liefst 641x gedeeld en de telefoon stond roodgloeiend. Verschillende baasjes dachten hun vermiste kat te herkennen, anderen wilden hem juist adopteren. Maar na een paar dagen was het BINGO!!! We kregen telefoon van een emotioneel baasje. Hun Sep was al een week vermist, ze wonen in Bilzen EN nog eens in dezelfde straat als waar hij gevonden werd! Sep en zijn twee vrienden komen nooit vrij buiten, ze hebben een buitenren. Maar door het noodweer was de buitenren beschadigd. Sep ontsnapte….

Sep werd nooit gechipt, omdat hij toch niet buiten kwam. De hereniging was emotioneel, ze hadden al nachten niet geslapen. Ja hoor, het was hem echt! Een heerlijke omhelzing volgde, Sep was weer veilig in de armen van zijn geliefde baasjes. Maar de eigenaars hebben 1 ding geleerd: Sep wordt nu onmiddellijk gechipt! Want met chip hadden we meteen zijn baasjes kunnen waarschuwen.

Nog 1 belangrijke tip: wanneer je huisdier vermist is, bel altijd de dierenasielen af, bel kattenorganisaties, want soms denken mensen daar gewoonweg niet aan. Eind goed al goed!”

Bron: Zwerfkat in Nood ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde