Een Aziatische olifantje is vandaag gered uit een bron in een Thaise rubberplantage. De één jaar oude babyolifant bevond zich in een kudde van ongeveer 40 wilde olifanten, die om 2 uur ’s nachts bij de rubberplantage arriveerden op zoek naar voedsel. Het olifantje viel echter in een waterput van 3 meter diep en kon er niet meer uit.

rubberplantage
Foto: screenshot video Chiangrai Times/YouTube

Dorpsbewoners die wakker waren geworden door de komst van de olifantenkudde zeiden dat de moederolifant probeerde haar baby te helpen, maar ze raakte daarbij verstrikt in een stroomdraad en werd getroffen door een sterke elektrische schok, waardoor ze naast de put instortte.

De dorpelingen die het incident zagen sloten onmiddellijk de elektriciteitsvoorziening af om de moederolifant te redden. Boswachters die ter plaatse kwamen probeerden de moederolifant bij de bron weg te halen, om ruimte te maken voor een graafmachine. Gelukkig was de moederolifant niet blijvend gewond door de stroomstoot.

rubberplantage
Foto: screenshot video Chiangrai Times/YouTube

Succes
De graafmachine groef langs de rand van de put om een ​​helling te maken, zodat de babyolifant eruit kon worden gehaald. Na ongeveer 30 minuten graven werd het dier met succes bevrijd en sloot het  zich weer aan bij de kudde en keerde terug naar de jungle.

rubberplantage
Foto: screenshot video Chiangrai Times/YouTube

Tijdens de reddingsoperatie verbleef de olifantenkudde doorlopend in de buurt van de waterput, wachtend tot het arme babyolifantje terugkeerde naar de moederolifant.

Bekijk de beelden van de reddingsactie hieronder:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bron: Chiangrai Times ©AnimalsToday.nl Bart van Riel