Mewie de kat en Nandi het neushoornjong zijn vrienden. Waarom? Niemand weet het precies, maar deze twee totaal verschillende dieren hebben een bijzondere band met elkaar. Waar Nandi gaat volgt Mewie, en soms is dat ook andersom.

vrienden
Mewie en Nandi aan de wandel | Foto: screenshot video Wild Heart Wildlife Foundation/Facebook

Het stel woont samen in The Rhino Orphanage in Zuid-Afrika, een opvang voor jonge neushoorns die het slachtoffer zijn geworden van stroperij en geen ouders meer hebben. The Rhino Orphanage wordt ondersteund door de Wild Heart Wildlife Foundation (WHWF).

Mewie de kat werd als kitten liefdevol opgenomen door Jamie Traynor, die in het dagelijks leven voor de neushoornjongen zorgt. Mewie is net een hondje, want hij volgt Jamie overal in de neushoornopvang.

Stropers
Nandi het neushoornjong werd afgelopen december in haar eentje gevonden. Haar moeder was doodgeschoten door stropers, en het jonge dier heeft het enkele dagen volgehouden zonder moedermelk. Sindsdien verblijft Nandi in de opvang, waar ze met de fles wordt grootgebracht en langzaam maar zeker weer op kracht komt.

Niet kort daarna ontmoette Nandi Mewie, en de kat leek totaal niet onder de indruk te zijn van het feit dat zijn nieuwe vriendin behoorlijk veel groter is. Al snel gingen de twee samen aan de wandel en ze zijn inmiddels onafscheidelijk. Jamie Traynor:

“Ze kunnen erg goed met elkaar opschieten en zijn allebei dol op lange wandelingen. Wanneer ze daarna thuiskomen rusten ze ook samen uit. Ik moet Mewie alleen wel terug naar huis dragen, want de wandelingen zijn vaak wat te lang voor hem.”

Hoe dit bijzondere stel samen op pad gaat is in onderstaande video te zien:

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel