Dat totaal verschillende diersoorten onwaarschijnlijke vriendschappen kunnen opbouwen is bekend. Maar het blijft toch altijd weer prachtig om te zien. Zo ook de bijzondere vriendschap tussen een jonge neushoorn en een lammetje.

lam
Foto: Esculapio (Own work) [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
De dieren werden allebei opgevangen in een centrum voor achtergelaten en gewonde dieren in Zuid-Afrika. Vanaf dat moment zijn de neushoorn en het schaapje onafscheidelijk. Het toch al enorme neushoornjong probeert het schaapje ook voortdurend te kopiëren in zijn gedrag en dat levert heel aandoenlijke beelden op.

En dat dit niet de eerste bijzondere vriendschap is die een neushoorn kan onderhouden met een nietsoortgenoot, bewezen eerder al Omni en Digby. Omni was een jonge zwarte neushoorn die voor zijn eigen veiligheid was weggehaald bij zijn moeder. Zijn moeder was helaas blind en kon niet voor haar zoon zorgen, waardoor de jonge neushoorn verwaarloosd werd. De jonge wees was gelukkig niet lang alleen. Hij vond snel een vriend in een wrattenzwijn, genaamd Digby. Digby was ook wees geworden, nadat zijn moeder was gedood door een roofdier. Ook opmerkelijk is de vriendschap tussen een neushoorn en een genetkat. Het kleine nachtdier lijkt zich veilig te voelen op de rug van de grote herbivoor.

Bron: Gazet van Antwerpen ©PiepVandaag.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.