#GNvdD: Rijke vrouw financiert opvangcentrum straathonden Ibiza

Eén van de rijkste mensen in Zwitserland heeft een opvangcentrum voor straathonden op het Spaanse Ibiza gefinancierd. Dankzij de hulp van deze vrouwelijke multimiljonair zullen de andere opvangcentra op het eiland letterlijk wat meer ruimte krijgen in hun eigen gebouwen. Deze centra barsten momenteel uit hun voegen doordat veel honden recentelijk in de steek zijn gelaten. 

dieren

Multimiljonair financiert opvangcentrum straathonden Ibiza | Foto: Estefanía Pampín Zuidmeer

De naam van de multimiljonair is Gigi Oeri. Ze is verliefd geworden op Ibiza en is zich bewust van het probleem rondom het dumpen van dieren. In samenwerking met de stichting Gossos besloot ze de bouw van een nieuw opvangcentrum voor honden op het eiland te financieren. Stichting Gossos houdt zich bezig met het redden, opvangen en verzorgen van in de steek gelaten dieren. Meer dan 500 van deze honden konden een nieuw thuis vinden in Zwitserland.

Het nieuwe opvangcentrum zal een eigen dierenartspraktijk krijgen en meer dan 20 verzorgers om de honden goed te kunnen verzorgen. Ook zal een hondentrainer aanwezig zijn om honden met gedragsproblemen te socialiseren. Verder heeft iedere ruimte waar de honden verblijven een eigen terras en toegang tot een tuin waar de honden lekker kunnen rennen en spelen.

Gigi Oeri heeft niet alleen dit opvangcentra gefinancierd: ze zal ook de transportkosten betalen voor de honden die in Zwitserland geadopteerd worden en die in haar privé jet laten overvliegen. Daarnaast heeft zij zelf vijf honden in haar huis opgevangen toen ze op vakantie was op Ibiza.

Helaas zijn de opvangcentra op Ibiza momenteel overvol. Het nieuw geopende centrum zal de andere asielen helpen zodat ze een deel van de honden kunnen verhuizen. Ook is de verwachting dat het van grote bijdrage zal zijn voor het vinden van nieuwe adoptanten in Zwitserland en op Ibiza zelf.

Bron: La Sexta ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Je bent een engel Gigi Oeri voor de dieren velen zijn je ontzettend dankbaar voor die arme dieren en in zulke landen haten ze dieren vooral in Spanje met de Galgo’s de manier waarop de bazen hen doden als ze geen geld meer verdienen is schandelijk en nu nog Jacht races met Galgo’s op regionale tv in Spanje schande dar ze dat toelaten God bless you 🙏🙏🙏

  2. Nathalie zegt:

    Heel mooi initiatief, maar draagt niets bij aan de oplossing. Opvangcentra, rescuecenters, asielen, buitenlandse adopties zijn voor de betreffende honden fantastisch. Om het leven van miljoenen volgende honden te redden zou deze dame geld moeten spenderen aan een educatieproject op alle scholen. Ze zou alle dierenartsen moeten laten trainen door een castratie expert, en uitleggen dat ze hier geld mee kunnen verdienen. Ze zou niet alleen de honden op Ibiza moeten omarmen, maar ook de mensen. Het doet mij zo zeer, dat men nog steeds denkt, dat het redden van honden iets gaat veranderen.

  3. diepe buiging

  4. Anne Persoon zegt:

    Geweldig♥️

Laat wat van je horen

*