Tijdens een informeel gesprek met PiepVandaag heeft Mark Rutte laten doorschemeren de trotse bezitter te zijn van een heus vlooiencircus. Volgens hem zijn het enorm trouwe dieren, al kunnen ze ‘zo nu en dan wel het bloed onder je nagels wegzuigen’.

vlooiencircus
Foto: Pixabay

Het gerucht dat Rutte vlooien heeft was tot nu toe onbevestigd. Tijdens het gesprek met PiepVandaag vertelde hij dat het al een tijdje kriebelde:

“Vlooien zijn erg fascinerende dieren. Ze kunnen natuurlijk geweldig goed springen, het zijn ware acrobaten. Maar ze zijn ook heel goed in verdwijntrucs, precies wat een circus zo leuk maakt.”

Volgens Rutte zijn de vlooien uit zichzelf bij hem terechtgekomen:

“Van het ene moment op het andere zat de huiskamer vol. Aanvankelijk had ik iets van ‘wat doen die vreemdelingen hier’, maar naar verloop van tijd went het vanzelf.”

Rutte geeft toe dat hij liever een kat heeft als huisdier, maar dat hij door zijn werk te weinig tijd heeft:

“Vlooien kun je makkelijk meenemen naar je werk, en soms maken ze een uitstapje naar collega’s. Ze houden erg van warmte en zijn dol op mensen.”

Te ver
Volgens dierenwelzijnsorganisatie Wilde Dieren Het Circus Uit gaat Rutte te ver met zijn liefde voor vlooien, want het zijn tenslotte wilde dieren die niet in een circus, laat staan in een huiskamer thuishoren:

“Wij gaan er vanuit dat Rutte weet van het verbod op wilde dieren in het circus. Het feit dat hij dit verbod aan zijn laars lapt zegt veel over de persoon.”

Op de vraag of Rutte van plan is om de vlooien naar een opvang te brengen krabt hij zich achter de oren:

“Op zich zou ik dat wel willen, maar ze zijn erg aan me gehecht.”

Petitie
Er is een petitie opgesteld om de huiskamer van Rutte vlo-vrij te maken. Deze is hier te tekenen.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.