Een man in de Russische plaats Voronezj stond raar te kijken toen hij over de stoep voor een gebouw liep en geblaf hoorde. Hij zag namelijk nergens een hond. Wel viel het de man op dat een stukje van de stoep vlak vóór de ingang van het gebouw nieuw was bestraat. Vadim Rustam, zoals de man heet, belde woningbouwvereniging van de gemeente en vroeg om hulp, maar hij kreeg te horen dat er niets gedaan kon worden.

Hond levend begraven

Rustam liet het er niet bij zitten en stak zelf zijn handen uit de mouwen: hij begon de klinkers van het vers bestrate stukje stoep één voor één te verwijderen en groef in het zand. Hij groef net zo lang door met zijn handen, totdat hij vond waar het geblaf vandaan kwam: een zwangere hond was levend begraven onder de stoep!

Twee dagen eerder waren straatwerkers in dienst van de gemeente aan het werk geweest aan de stoep. Hen was de opdracht gegeven het stukje stoep, waar een aantal weken eerder een zogenaamde ‘sink hole’ (een stuk grond dat was weg gezakt) was ontstaan, te dichten en opnieuw te bestraten. Zij hebben op die manier de zwangere hond, die in een holte onder de ingang van het gebouw zat, levend begraven.

Twee dagen heeft ze zonder eten en drinken in het donker gezeten, voordat iemand haar geblaf opmerkte. Doordat Vadim Rustam weigerde een hond in nood aan haar lot over te laten, is het leven van de aanstaande moederhond gered. Ze is inmiddels opgevangen door een lokale dierenwelzijnsorganisatie.

Bekijk hieronder een video van de wonderbaarlijke reddingsactie:

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor