Dexter was al 20 toen hij door zijn mensen uit Utah (VS) werd geadopteerd. Aanvankelijk wilden ze een jong poesje uit het asiel halen, maar toen ze de oude kater Dexter zagen smolten ze als sneeuw voor de zon. Niemand had verwacht dat ze zoveel liefde van deze kat zouden krijgen. En toen hij zijn laatste adem uitblies bleef de dankbaarheid voor zijn geweldige karakter.

oude
Ook de honden waren dol op Dexter | Foto: screenshot video Jill Williams/YouTube

Ook in Nederland zitten de asielen vol met oudere dieren, waarvan de kans veel kleiner is dat ze een nieuwe kans krijgen in het leven. Vanzelfsprekend is een jong huisdier erg leuk en aandoenlijk, maar in de praktijk zijn het de ‘oudjes’ die erg dankbaar zijn als ze een nieuw baasje krijgen.

Persoonlijkheid
De familie in Utah wist dat Dexter niet veel jaren meer op de teller zou hebben, maar toen ze hem zagen in het asiel was het liefde op het eerste gezicht. Niet alleen had Dexter een prachtig karaktervol koppie, ook bleek hij een warme persoonlijkheid te bezitten.

Meteen toen hij voor het eerst thuiskwam bij zijn nieuwe familie kroop hij op schoot en bleek een enorme knuffelaar. En niet alleen zijn mensen waren favoriet; ook de twee honden konden het erg goed met Dexter vinden. Het leek erop dat ze hem beschermden en soms was Dexter zelfs de leider van het stel.

Zoveel liefde
JJ, de zoon van de familie, nam de verzorging van Dexter op zich. Tussen deze twee ontstond een bijzondere band. Het is erg belangrijk dat kinderen een warme relatie opbouwen met huisdieren, want dit vormt ze voor de rest van hun leven. Het is dan ook bijzonder te noemen dat, toen Dexter onlangs dan toch zijn laatste dag op aarde beleefde, de hele familie vooral blij was dat ze deze bijzondere kat hebben mogen kennen en zoveel liefde van hem ontvingen.

oude
Blij dat ze Dexter mochten kennen | Foto: screenshot video Jill Williams/YouTube

Herinneringen
Een ouder dier uit het asiel halen heeft natuurlijk als nadeel dat het minder lang bij je zal zijn dan een kitten of een puppy. Maar het geeft een erg goed gevoel om zo’n beestje een liefdevolle oude dag te gunnen. En die herinneringen kan niemand je afnemen .

Bekijk hieronder het lieve afscheidsfilmpje van de familie over Dexter, waarin ze aan het einde melden:

“Huil niet omdat het voorbij is, maar lach om wat er geweest is. We houden van je Dexter.”

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.