Kun je nog herinneren hoe verwonderd je was toen je als kind voor het eerst sneeuw zag en voelde hoe koud het was? In onderstaande video is te zien hoe tientallen kippen, die ooit als legkip dienden in een legbatterij, voor de eerste keer sneeuw zien. Ongeveer 3000 kippen werden gered door de Amerikaanse dierenorganisatie Animal Place van een vergassingsdood, nadat ze niet meer nodig waren als legkip.

sneeuw
Koud! | Foto: screenshot video

Zodra de deur open gaat stappen de kippen nieuwsgierig naar buiten en inspecteren ze het vreemde koude spul dat de grond bedekt. Voorzichtig plaatsen ze hun poten in de sneeuw en al snel gaan ze er helemaal in op. Pikkend en onderzoekend maken ze kennis met sneeuw. Iets wat ze nog nooit eerder zagen omdat ze hun hele leven opgesloten zaten in te kleine kooien.

Animal Place, een dierenorganisatie en opvang in de Amerikaanse staat Californië, heeft al deze kippen opgevangen. Deze Amerikaanse organisatie kwam al eerder voorbij in het Goede Nieuws van de Dag met het verhaal over Panda, de levend verbrande stier.

Bron ©PiepVandaag.nl Jasper Kromdijk